ЛОНДОН УЦЕНИО СРБИЈУ! НЕМА ПОДЕЛЕ, САМО СТОЛИЦА У УН ЗА ПРИШТИНУ!

LONDON UCENIO SRBIJU! NEMA PODELE, SAMO STOLICA U UN ZA PRIŠTINU!

1 marta 2019

Priča o razgraničenju na Kosovu postaje sve prihvatljivija za centre moći u svetu, ali London o toj temi ne želi ni da razgovara, za njega je pitanje takozvane Republike Kosovo odavno rešeno.

Prema saznanjima iz diplomatskih izvora Velika Britanija je još uvek jedina sila koja čvrsto stoji na stavu da nema nikakvog razgovora o razgraničenju na Kosovu i da je nezavisnost južne srpske pokrajine već gotova stvar.Naime, iz Amerike, konkretno sa strane predsednika SAD Donalda Trampa sve češće stižu glasovi da je i podela KiM tema na stolu.

Jedna od najtvrđih zemalja po ovom pitanju bila je Nemačka, međutim i tu se stvari menjaju a kao dokaz tome je i izjava portparola parlamentarne grupe CDU/CSU Florijana Hana za DV.

„Ako se Kosovo i Srbija slože da je rešenje u promeni granica, međunarodna zajednica bi to morala da prihvati, rekao je Han i dodao:

„S promenom granica se mora delovati vrlo pažljivo, ali lično mislim da, kada se dve suverene države slože da promene zajedničku granicu između sebe i kada su u stanju da snose odgovornost za to, međunarodna zajednica bi to trebalo da prihvati“, prokomentarisao je Han ideju o kojoj bi moglo da se pregovara u nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Nemačka želi da se sporazum dve strane dopuni „uzajamnim priznavanjem suvereniteta“, dodao je Han.

Međutim Londo i dalje ostaje pri svom stavu.

Kako se aznaje London je doneo odluku o snažnijoj podršci nezavisnom Kosovu.

– Nakon što je u Ujedinjenim nacijama jasno rekao da želi da se rasprava o Kosovu zauvek skine sa dnevnog reda SB UN, jer je to „gotova stvar“ London je naredio svojim diplomatama da agituju u svim institucijama za ubrzan prijem Kosova u njih. Tako je predstavnik Velike Britanije na poslednjem sastanku zemalja Kvinte stopirao donošenje oštrog zaključka kojim bi se Priština osudila za uvođenje anticivilizacijskih taksi – otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima London zahteva samo jedno, a to je priznanje Kosova i stolica u UN za Prištinu.

Ambasada Velike Britanije u Prištini ranije je saopštila da su pozivi na korekciju nacionalnih granica između Kosova i Srbije mogu biti destabilizirajući.

„Normalizacija odnosa Srbije i Kosova presudna je za bezbednost, stabilnost i prosperitet obe zemlje, ali i šireg regiona. Britanska Vlada veruje da to treba da bude osnova za priznavanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica. Smatramo da pozivi o korekciji nacionalnih granica mogu biti destabilizirajući. Velika Britanija će nastaviti da podržava dijalog koji se vodi uz posredovanje EU, sa ciljem sveobuhvatnog i održivog rešenja u korist obe zemlje“, pisalo je u tom saopštenju.

(Espreso)

KOMENTARI13 komentara

 1. Baracuda says:

  Kao prvo, već jednom izađite iz EU i ispoštuj volju svojih građana ! imperija je odavno završena i počnite se već jednom ponašati normalno ! Čiča Draža je jednom prilikom rekao: Da nema engleza, nijemci bi bili najgori narod na svijetu !

 2. Cetnik says:

  Dajte mi adresu UN da posaljem stolicu za siptare od preradjenog srpskog pasulja.

 3. Velika Metla says:

  Potopiti ostrvo pirgavog zla,sa sve stanovništvom! Niko za njima žaliti neće! NIKO!

 4. padre says:

  Ja bi jim ugodio, ipak nas njihov Bler savetuje pro bono,pa da jim vratimo malo, kao znak dobre volje!

 5. Miraš says:

  Velika Britanija imaće potresa kod svoje kuće jer nije sprovela Bregzit. U Velikoj Britaniji vodeća je albanska mafija jer pod najpovoljnijim cenama prodaje najčistije droge. Kakva je veza izmedju britanskih političara i takvog krupnog kriminala? Puno su se iz V.B. razapeli svuda u svetu sa ciljem da sprovedu svoje tipično kolonijalno gospodarske ciljeve ali sada združeni sa vodećom svetskom imperijom SAD. Samo imperija SAD je u opadanju te na kraju dogodiće se još jedan britanski fijasko.

 6. Taipova Češma says:

  A ja kažem da ima i mora biti razgraničenja na Kosovu i Metohiji i to ISKLJUČIVO PO REZOLUCIJI 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija.

 7. test01 says:

  Naravno da granice NE treba menjati - Srpski KiM je oduvek bio Srpski i zna se gde je granica sa Albanijom (koji su vec dobili veliki deo Srpske teritorije kada im je drzava stvorena zahvaljujuci UK). Srbija NIKADA ne treba da se odrekne ni MILIMETRA svoje teritorije - posle toga nece biti kraja i drugim zahtevima. Pod hitno treba privesti sudu i skinuti sa vlasti SVAKOGA ko krsi Ustav RS, proglasiti KiM okupiranom teritorijom, traziti da se izruce Srbiji teroristi sa KiM koji su na poternicama Interpola i da se sudi svim ratnim zlocincima sa KIM! Rusija i Kina su tu da podrze Srbiju koja vise nije sama protiv ovih pljackasa!

 8. Kulak says:

  Snažno podržati sve akcije koje vode separaciji Škotske i Velsa.

 9. deda mraz says:

  Pa naravno da nema razgranicenja jer bi onda Trepca ostala kao nagrada za komunisticke lopove a ovi iz londona su ih i doveli na vlast 1943.

 10. rajko says:

  O boj, o boj, o boj! Kako ste nam se samo nasekirali ni oko čega. Naravno da nema podele, ni mi to nećemo. Samo što nema ni nezavisne države Kosove. Sori, dir! Možda se vidimo u nekom drugom filmu, ako popravite ponašanje. Ovo sve dosad je bilo za ocenu "besprimerni", a to znači da niste prošli.

 11. Maksa says:

  Oni nasli da nekom pricaju, kroz celo svoje postojanje ta drzava je krala ubijala i otimala po svetu. Iza svakog grama zlata koje imaju lezi hiljadu mrtvih. A sve to da bi se ona njihova baba Kurana od kraljice slikala za bozic pored zlatnog klavira. Boze ako bude kataklizme, nek pocne od Londona. Evo im kurac sto ce biti dogovora oko Kosova.

 12. samostalan says:

  Nisam znao da je Kosovo pivatna svojina ove babe sa fotografije.

 13. Budi Bog s nama says:

  Stolica u UN? Ali niko ne reče da li im je ta stolica tvrda ili meka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *