ЛУДИЛО: ХРВАТИ БИ ДА ТИТОВУ ПЕТОКРАКУ прогласе симболом фашизма!

ЛУДИЛО: ХРВАТИ БИ ДА ТИТОВУ ПЕТОКРАКУ прогласе симболом фашизма!

28 фебруара 2018

Чланови хрватске Комисије за суочавање с прошлошћу снажно су се заложили да се два дана уочи одлуке о забрани усташких симбола попут „У“ или „Ш“ и чувена комунистичка петокрака режима Јосипа Броза Тита изједначи са фашистичким обележјима.

Тај скандалозни предлог ипак је изазвао раскол унутар комисије јер су поједини њени чланови тврдили да је „под петокраком спровођена великосрпска агресија током рата у Хрватској“, док су други истакли да је тај знак вишезначан и да је он симбол борбе против фашизма.

Став других је заступљен и у пресуди Европског суда за људска права, али је питање каква ће одлука на крају ступити на снагу у Хрватској.

Иначе, Хрватска је била приморана да оснује комисију како би она донела одлуку о коришћењу усташког поклича „За дом спремни“, који су користиле усташе у Другом светском рату. То се десило након постављања скандалозне плоче у Јасеновцу, на којој су стајала усташка обележја.

Комисија би одлуку требало да донесе 1. марта, а медији спекулишу да ће чланови ипак постићи консензус и напомињу да таква препорука није обавезујућа за владу и премијера Андреја Пленковића, који је и био иницијатор њеног формирања.

Улица ће носити и име Тита и Степинца

Предлог да се Улица маршала Тита у Запрешићима, надомак Загреба, преименује у Улицу кардинала Степинца није у потпуности усвојена. Тако је донета одлука да се њен део назове по свештенику злочинцу, да део носи назив Авенија хрватских бранитеља, а да део и даље носи Титово име.

(republika.rs)

KOMENTARI8 коментара

 1. Miroslav says:

  Hitler je najveci proizvod Zapada u dvadesetom veku. Danasnja politika je samo nastavak hitlerovske politike, samo drugom sredstvima, s sad ko je sa koje strane, on tako i gleda. Za Hrvate je svakako petokraka simbol njihove propasti, a kukasti krst simbol njihove moci.

  • Velika Metla says:

   Miroslav,производ Вол Стрита,чији су власници хазарски ционисти! Сваки рат,почев од Првог светског рата,па преко Другог,до данашњих ратова,су њихови ратови! Неколико власнима ратне индустрије планирају наизменично ратове широм света! Доћи ће и томе крај једног дана! Стрпљен,спашен! Знам да није увек лако бити стрпљив! Људски род од када постоји,ево 6000 година,није успео мир да успостави на земљи,па сигурно неће ни сада,а ни у будуће,ма ко владао светом! Наравно да је сотона владар света,али има своје помагаче,којима ништа није свето до материјалзма у сваком облику,и по сваком питању! За духовну страну они не знају,нити их занима да је упознају!

  • goran says:

   Hitler je bio nacional-socijalista koji je iznad svega stavljao svoju naciju. Osnova danasnjeg politickog kretanja je globalizacija, pravljenje melting pota. Kakve to veze ima sa Hitlerom. Pobrkao si loncice.

 2. goran says:

  Сад ће глупи Срби да бране Тита од Хрвата. Појачаће се посете "Кући цвећа" која је централни храм српске религије која се зове Јосип Броз. Пукли Срби скроз-наскроз.

 3. Rastko says:

  Хрватска историја дегенерише. политика је држи у шаци. Срећа је нас осталих што се не морамо бојати истине, напротив.

 4. vindfaker says:

  Човече, која је траума бити хрват,да се најежиш.

 5. moca says:

  Nesrca je velika za svakog normalnog ljudskog stvora koji mora da se rodi kao hrvat.

 6. istina says:

  Pod tim gnjusnim simbolom u svijetu je ubijeno cck.27-mil ljudi samo iz razloga jer su drugaćije mislili.Na žalost za usporedbu manijak hitler je ubio 6 mil !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u