ЛУДИЛО: ХРВАТИ БИ ДА ТИТОВУ ПЕТОКРАКУ прогласе симболом фашизма!

LUDILO: HRVATI BI DA TITOVU PETOKRAKU proglase simbolom fašizma!

28 februara 2018

Članovi hrvatske Komisije za suočavanje s prošlošću snažno su se založili da se dva dana uoči odluke o zabrani ustaških simbola poput „U“ ili „Š“ i čuvena komunistička petokraka režima Josipa Broza Tita izjednači sa fašističkim obeležjima.

Taj skandalozni predlog ipak je izazvao raskol unutar komisije jer su pojedini njeni članovi tvrdili da je „pod petokrakom sprovođena velikosrpska agresija tokom rata u Hrvatskoj“, dok su drugi istakli da je taj znak višeznačan i da je on simbol borbe protiv fašizma.

Stav drugih je zastupljen i u presudi Evropskog suda za ljudska prava, ali je pitanje kakva će odluka na kraju stupiti na snagu u Hrvatskoj.

Inače, Hrvatska je bila primorana da osnuje komisiju kako bi ona donela odluku o korišćenju ustaškog pokliča „Za dom spremni“, koji su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu. To se desilo nakon postavljanja skandalozne ploče u Jasenovcu, na kojoj su stajala ustaška obeležja.

Komisija bi odluku trebalo da donese 1. marta, a mediji spekulišu da će članovi ipak postići konsenzus i napominju da takva preporuka nije obavezujuća za vladu i premijera Andreja Plenkovića, koji je i bio inicijator njenog formiranja.

Ulica će nositi i ime Tita i Stepinca

Predlog da se Ulica maršala Tita u Zaprešićima, nadomak Zagreba, preimenuje u Ulicu kardinala Stepinca nije u potpunosti usvojena. Tako je doneta odluka da se njen deo nazove po svešteniku zločincu, da deo nosi naziv Avenija hrvatskih branitelja, a da deo i dalje nosi Titovo ime.

(republika.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Miroslav says:

  Hitler je najveci proizvod Zapada u dvadesetom veku. Danasnja politika je samo nastavak hitlerovske politike, samo drugom sredstvima, s sad ko je sa koje strane, on tako i gleda. Za Hrvate je svakako petokraka simbol njihove propasti, a kukasti krst simbol njihove moci.

  • Velika Metla says:

   Miroslav,proizvod Vol Strita,čiji su vlasnici hazarski cionisti! Svaki rat,počev od Prvog svetskog rata,pa preko Drugog,do današnjih ratova,su njihovi ratovi! Nekoliko vlasnima ratne industrije planiraju naizmenično ratove širom sveta! Doći će i tome kraj jednog dana! Strpljen,spašen! Znam da nije uvek lako biti strpljiv! Ljudski rod od kada postoji,evo 6000 godina,nije uspeo mir da uspostavi na zemlji,pa sigurno neće ni sada,a ni u buduće,ma ko vladao svetom! Naravno da je sotona vladar sveta,ali ima svoje pomagače,kojima ništa nije sveto do materijalzma u svakom obliku,i po svakom pitanju! Za duhovnu stranu oni ne znaju,niti ih zanima da je upoznaju!

  • goran says:

   Hitler je bio nacional-socijalista koji je iznad svega stavljao svoju naciju. Osnova danasnjeg politickog kretanja je globalizacija, pravljenje melting pota. Kakve to veze ima sa Hitlerom. Pobrkao si loncice.

 2. goran says:

  Sad će glupi Srbi da brane Tita od Hrvata. Pojačaće se posete "Kući cveća" koja je centralni hram srpske religije koja se zove Josip Broz. Pukli Srbi skroz-naskroz.

 3. Rastko says:

  Hrvatska istorija degeneriše. politika je drži u šaci. Sreća je nas ostalih što se ne moramo bojati istine, naprotiv.

 4. vindfaker says:

  Čoveče, koja je trauma biti hrvat,da se naježiš.

 5. moca says:

  Nesrca je velika za svakog normalnog ljudskog stvora koji mora da se rodi kao hrvat.

 6. istina says:

  Pod tim gnjusnim simbolom u svijetu je ubijeno cck.27-mil ljudi samo iz razloga jer su drugaćije mislili.Na žalost za usporedbu manijak hitler je ubio 6 mil !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *