ЛУДИЛО У ШВАЈЦАРСКОЈ: Политичар на робији због негирања „геноцида“ у Сребреници!

LUDILO U ŠVAJCARSKOJ: Političar na robiji zbog negiranja „genocida“ u Srebrenici!

21 juna 2017

Švajcarski političar Donatelo Pođi iz kantona Ticino osuđen je pravosnažno zbog javnog negiranja genocida u Srebrenici, objavili su lokalni mediji.

On je 31. maja prošle godine osuđen prvostepeno zbog negiranja srebreničkog genocida, nakon čega se žalio, a sada mu je sud izrekao pravosnažnu presudu.

Osuđen je na dve godine uslovne zatvorske kazne, zatim sa 45 dnevnih iznosa od po 110 franaka, a mora da plati i sudske troškove u iznosu od 900 švajcarskih franaka.

On je osuđen jer je 2012. godine u tekstovima u lokalnim medijima tvrdio kako je srebrenički genocid posledica „propagandne laži“, i da su Srbi a ne Bošnjaci najveće žrtve u Evropi nakon Drugog svetskog rata.

Nakon tih tekstova protiv njega je krivičnu prijavu podneo je advokat Emir Kobilić.

Ovo je prva presuda koju je doneo švajcarski sud zbog negiranja genocida u Srebrenici.

(blic.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. kuka says:

  Sve troškove i kazne treba da mu nadoknadi Srbija.

 2. goran says:

  Svajcarska je smrdljiva rupa ciji su bankari obavljali bankarske transakcije za nacisticku Nemacku. A sada su strucnjaci za genocid. Najvecva govna Evrope.

 3. Beli Orao says:

  Interesantno kako Ameri kontrolišu švicere. Ne samo da im drže sve firme pod kontrolom nego i sudstvo , vojsku i policiju , političare, uvukli su im se ispod kože nešto otprilike kao i kod nas ali već davne 1948!!! Neutralna švicarska uopšte ne postoji!!!

 4. Ruski Agrokor says:

  Pravi genocid je pocinjen u Jasenovcu i Ausvicu i ostalim hrvackim i nemackim mestima,a ovo...nemojte nas nasmejavati.

 5. Kosovac says:

  Pričala mi je jedna tetka Dragica, Vlajna iz Negotinske krajine, da su njen muž Švajcarac i ona radili u istoj fabrici u Švajcarskoj, u ono vreme raspada Jugoslavije. Kaže tetka Dragica da je tada tamo bilo mnogo teško za Srbe, propaganda je bila velika antisrpska. Kaže Dragica da je morala da priča „Nismo mi takvi Srbi, mi smo malo drukčiji (Vlasi)“. Pokušavala je da ublaži napade. A njen muž, Švajcarac, kaže da je tada iz inata nosio šajkaču na glavi i šetao fabričkim krugom. Upoznao sam posle čoveka, priča Nemački, Srpski ni da bekne, već je bio u penziji, pa su radili rekonstrukciju kuće u tom vlaškom selu i planirali su da tu žive posle Švajcarske. Podsetio me je zbog tih svojih postupaka na čuvenog Arčibalda Rajsa….. Evo sada novog Švajcarca, Donatelo Pođi, koji ima problema zbog svoje pravednosti….. A švajcarski sudija je dobio nalog da primerom pokaže srpskim beskičmenjacima kako da i oni sude. Cilj im je da na kraju zadovolje i uteše srebreničke majke nerotkinje.

  • Ruski Agrokor says:

   Svi švajcarci su ko dobro plaćeni robovi. Kažem dobro plaćeni a ne odlično,jer troškovi života im obezvređuju plate. Svi su oni u bolesnoj državi a jedan deo to i razume. Takav je taj muž Dragice i naš prijatelj Donatelo.

   • Kosovac says:

    @ Ruski Agrokor,…. Kolega ja sam dao primer da se i na tom Zapadu nalaze ljudi prijateljski raspoloženi prema Srbima. A nasuprot nekim Srbima ovde koji nemaju ljudski osećaj prema svom rodu, naročito su to političari i umetnici – kao da su članovi nekog tajnog antisrpskog saveza.….. Imam ja još jednu priču koja dokazuje da je u Švajcarskoj prijavljivanje, cinkarenje, u svrhu pravljenja dosijea za svakog Švajcarca i gastajbartera bila uobičajena pojava, komunizam je igračka za njih….. Plus, tamo Šiptari kolo vode u kriminalu, ništa im ne mogu, mnogi su stekli državljanstvo ženidbom sa Švajcarkinjama. Itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *