ЛУГАНСК: У борбама за Артјомовск сваког дана `легне` до 500 Украјинаца

LUGANSK: U borbama za Artjomovsk svakog dana `legne` do 500 Ukrajinaca

27 decembra 2022

OD početka specijalne vojne operacije, ukrajinske trupe su izgubile oko 200.000 ljudi, rekao je Apti Alaudinov, komandant specijalnih čečenskih snaga „Ahmat“ koji je i zamenik komandanta Drugog armijskog korpusa Luganske Republike.

Naglasio je da tolike žrtve za Ukrajinu nemaju smisla i naveo da će ruska vojska narednih nedelja napredovati „postupno, ali samouvereno“.Alaudinov, koji je i desna ruka Ramzana Kadirova, ukazuje na dva razloga neforsiranja oslobađanja Artjokovska (Bahmuta):

„Želimo da izbegnemo civilne žrtve, a i potrebno je vreme da se unište snage i sredstva NATO pakta. Nezavisno od svega, mi uzimamo Artjomovsk u klešta“.

Visoki oficir armije Luganske Republike Andrej Maročko ocenio je da Ukrajinci u Artjomovsku svakog dana gube oko 500 vojnika:

„Prema našim procenama, u Artjomovsku svakog dana `legne` oko 500 ljudi. Samo u Artjomovsku! A njihovi gubici na frontu između Svatovska i Soledara takođe su katastrofalni“.

Bivši savetnik šefa Pentagona – pukovnik Daglas Mekgregor – takođe je uveren da kijevske vlasti ne čeka ništa dobro:

„Ukrajinci su već pretrpeli strašne gubitke. Imaju 35.000 nestalih i više od 100.000 poginulih. To je bezmalo 150.000 izgubljenih vojnika. Zato sada pokušavaju da mobilišu tinejdžere od 13, 14 i 15 godina. Oni bukvalno stružu po svom mobilizacionom dnu“.

Mekgregor ocenjuje da ruska vojska demonstrira visok nivo obuke i ratne veštine.

„Impresioniran sam kako Rusi vode borbena dejstva“, priznaje američki pukovnik.

Britanski list Daily Mail objavio je da Oružane snage Ukrajine zbog velikih gubitaka mobilišu „sve odreda“. Naveo je svedočenje jedne žene da su pozivari vojnog odseka jurili 18-godišnjaka na biciklu da bi ga priveli na mesto regrutacije.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je, prema dosadašnjim procenama, poginulo više od 100.000 ukrajinskih vojnika. Nakon toga, ova rečenica iz njenog govora bila potpuno izbrisana.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gagi says:

  NEVEROVATAN CIVILIZACIJSKI PORAZ I SRAMOTA. Nije ovde nista meni logicno, vrlo je poznato gde je izvor zla na svetu. TO se ne unistava svim raspolozivim i postojecim sredstvima, ginu nevine Bozje zrtve i statisticki se beleze. Opet je ovo neka zavera i ujdurma prema pravoslavcima jer oni danas najvise ginu. Gde li su ovi duhovni velikodostojnici koji "brinu" o svom narodu. Nigde nikoga da izusti duhovno protivljenje protiv ovog masakra koji se odvija nad neduznim pravoslavnim dusama. Kako stvari stoje, opet je ovo neka rezirana i dogovorena zavera svetskih vladara. DA nije tako, gruvalo bi se do te mere da se cela zemljina kugla pusi.

 2. milorad5 says:

  Mnogo ginu ,mafiju iz kijeva baš zabole za ljude,150.000 je konzervativna procena POGINULIH,ranjene više ni ne broje.Zbog takvbog pokolja oni neće još dugo izdržati,a slom će naići naglo i katastrofalna.Anarhija im preti,kad postane jasno da je sve izgubljeno i počnu masovna dezertiranja.Za sada se još drže ali ne verujem da će to još potrajati,mesec-dva najviše,još jedno 40-50.000 mrtvih sigurno za to vreme u ukrajinskoj armiji,ovo je totalni zločin prema sopstvenim podanicima.Nadam se da će nesrećnici brar da pohvataju plaćeničku stoku iz srednjih i nižih ešalona ove mračne parodije nacizma,biće to spektakularno kad počnu da ih jure po zemlji desperatni gradjani,za poraz NIJE NIKDA KRIV POBEDNIK,to je dokazano,krivi su oni koji su vodili IZGUBLJENU STRANU,bar je to tako kod naroda:)Ne bi ukri no do danas ostali na nogama da nije bilo obilne pomoći u ljudstvu i oružju sa zapada i to u zadnji čas,ali mislim d je i ta karta spaljena sada,ne znam odakle će da iskopaju još "plaćenika i dobrovoljaca" kada je jasno da je to siguran put u smrt,ne verujem da bi bilo ko pri zdravom razumu otišao sad na ruski front dobrovoljno na ukrajinskoj strani.

 3. persida says:

  Beli hriscani ginu, cionisti trljaju rucice. I Zelenski i Putin dobijaju instrukcije iz Jerusalima.

 4. Petrovgrad says:

  To za NATO nije veliki gubitak. Užasan prizor, kada će se naša braća iz Ukrajine opametiti i shvatiti da su im Rusi najbliži. Ginu za interes NATO zlikovaca i duboke države, gde kod da postoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *