ЛУКАШЕНКО БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Србија неће успети да седи на три столице

LUKAŠENKO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbija neće uspeti da sedi na tri stolice

4 avgusta 2022

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da Srbija više neće moći da sedi na tri stolice.

Beloruski lider je prvo ovo rekao odgovarajući na pitanje da li će Minska podrža(va)ti Beograd.„Srbija želi da na sve strane vodi politiku koja njoj odgovara – i sa Rusijom. i sa SAD, i sa Evropskom unijom. I, na svim stranama želi da joj bude dobro. Samo, neće joj dozvoliti – pre svega evrounijci, kod kojih onoliko teži – da sedi na svim stolicama“.

Lukašenko je, pozvavši novinare da se stave u njegov položaj, naglasio da treba odvojiti rukovodstvo Srbije i njen narod:

«Naravno, srpskom narodu treba pomagati i pomagaće mu se. Mi smo takvi ljudi. Ali, mi uzimamo u obzir i politiku Srbije prema Belorusiji».

KOMENTARI14 komentara

 1. Kulak says:

  Da. Agresija šiptarskih terorista na Srbe na Kosovu i Metohiji će početi ove godine u deveteom mesecu. To znači da će uskoro sa velikom verovatnošću početi RAT. Srbija mora da iskoristi preostalo vreme da postane član ORGANIZACIJE UGOVORA O KOLEKTIVNOJ BEZBEDNOSTI. Srbija mora aplicirati za članstvo i postati punopravna članica te moćne organizacije u svojim međunarodno priznatim granicama, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu. Kada šiptarski teroristi krenu u agresiju na Srbe, protiv njih će stajati Srbija ali i moćni savez s nuklearnim oružjem. Monstruozni šiptarski terorist Kurti koji planira izvršiti genocid nad srpskim narodom će biti DEFINITIVNO UNIŠTEN.

 2. persida says:

  Vucko ima i cetvrtu stolicu u arapskom svetu. Zasto se Lukasenko brine za Vucka kada ga njegov gazda Putin podrzava i ordenuje??? Gde zivi Lukasenko?

 3. milorad5 says:

  da ali lukašenko bi trebao da pričat diplomatsku istoriju dubrovnika pa bi naučio kako MOŽE da se sedi na svim stolicama a on dobor zna da je najbolja SOPSTVENA stolica.Umetnost sedenja na svim stolicam je u tome da ih ne zagrejte previše:)i da ne sedite predugo samo na jednoj,a mi nemamo izbora sem da pokušamo prijateljsku i razumnu politiku čak i prema našim neprijateljima jer smo SLABI,srbija nije belorusija fali nam nekoliko miliona srba iz jasenovca i ostalih stratišta.

  • persida says:

   Ili bda pusimo, ili da izginemo. Treceg nema.

   • bilje says:

    SEKA PERSO,SAMO TERBA ZNATI KOJA JE MUŠTIKLA PRAVA ZA PUŠENJE☺

    • persida says:

     Ne brini, pusimo mi Zapadu jos od masona Karadjordjevica, uspesno i bez mustikle.

  • Marko st says:

   Pravo zboriš brate. Lako je njemu kenjati sa silom iza leđa. Pitao bih da je ovde da li bi se tako kurčio. Pozdrav

   • bilje says:

    Marko st:SETITE SE BOMBARDOVANJA SRBIJE od strane NJATO ? JEDINI LUKAŠENKO DOŠAO U SRBIJU!!! I SETITE SE BOMBARDOVANJA KINESKE AMBASADE! Al"taj pilot je dobio lepu tetovažu čekićem udarce u čelo ☺

   • Gagi says:

    Marko st... Pravo pitanje je Marko, po cijem nalogu i cijoj volji ta sila nije iza nasih ledja. Mozda ova zapadna okupacija Srbije nekom odgovara jer oni koji je sprovode nikome ne odgovaraju.

  • bilje says:

   tako je!i moj deda mi onomad reče:" aj ti kući na svoje korito"☺e sad đe je cija kuca sam allahhh zna☺

 4. Rista Bre says:

  Na koliko je stolica sedeo Lukašenko, pre nego što mu se jedna usijala? Od koga je Lukašenko kupovao naftu da kazni Rusiju? Od merike, bre. Pa ondak se Rusi sažalili i rekli aj dobro, dobićeš jeftinije naftu i sasvim dosta da moš i das udaviš. Posledice? Pa usijala mu se američka stolica(da citiram milorada) i dobio ospice koje se savremeno zovu proleće, brale. Pa odskočio sa usijane stolice i trk do moskve i kuknjava - Neću više nikad, majke mi, samo me sada spasite od ovih prolećnih ospica! Umreću od njih, tovariš Putine! Aj briši i radi kao pravi Rus i ne lupaj više. Hvala ti za sve dobro što si uradio za Beloruse i pomalo teoretski čak i za Srbe, ali ono što nisi uradio dobro...Briši! Il se ujedini sa Rusijom, i prestani da deliš savete Srbiji. Uostalom, Lukašenko je samo predstavnik Putina u Belorusiji već više od godin dana. Sviđa mi se to. Želim i Vučiću od sveg srca da to bude u Srbiji. Ali nema više proleća u Srbiji.

  • Morina Rahman says:

   Srbija uskoro nestaje sa karte sveta.

 5. persida says:

  Glasali ste za engleskog agenta Vucka, zato ne ocekujte nista od Rusije. Da sam na Putinovom mestu, sa Srbima bih odavno raskinula jer im je politika izdajnicka i ljigava. Pod maco, bato.

 6. Rista Bre says:

  eaeaeahhhh...ljudi svašta misle i još svašt(a)ije pišu(nemam pojma kako bi se ova reč napisala po pravilima, jer je još nikada nisam sreo u svome životu, ali kao što vidite, postoji). Vučić i Lukašenko, kao predsednici država, imaju značaj lanjskog snega koji se još nije otopio i može ponekad čak i da nas smrzne od straha. Ali Srbija, Srpski narod, Belorusija i Beloruski narod jesu od izuzetne važnosti i za Rusiju i za Ameriku. Da nisu, ne bi se Ameri toliko naprezali i pizdili zbog Srbije a pomalo i Belorusije. Mada su trenutno u Belorusiji izgubili svaki značaj osim neprijateljskog, što znači Belorusi će se boriti itd, a u Srbiji imaju vrlo snažne pozicije koje ipak nisu ni blizu dovoljne da računaju sa nekom finalnom pobedom. Zato udaraju i udaraće na Srbiju jer Srbija na svojim granicama nema Rusiju(kao što to već neko reče). Obzirom na sve sukobe danas, mislim da će ta izolacije Srbije ipak biti rešena. Verovatno pre nego nas desetkuju ponovo. Sada i Kina kreće htela ne htela, a to je gledano sa strane Srbije još jedna nada da će se nešto promeniti. Ako Kina pametno zaobiđe političke manevre Amerike, sigurno će biti samosvesnija i imaće više mogućnosti da udari na Zapad čak i preko Srbije. Ona neće postati glavni igrač u Srbiji, jer zbog saveza sa Rusijom neće raditi na potiskivanju Rusije iz Srbije čak i ako njen uticaj na momenat postane presudan u Srbiji, ali može da otvori neke puteve za Rusiju. Iako takve objave ne postoje, siguran sam da su Kinezi danas spremni, pa i prisiljeni, da razmatraju eventualne zajedničke vojne akcije sa Rusijom. Ne sumnjam da je kinesko rukovodstvo bilo tačno, ali verovatno indirektno, obavešteno da će se vojna akcija Rusije dogoditi. Ostali su samo naklapali, pretpostavljali, bili sigurni ili nesigurni u svoje tvrdnje, ali Kina nije kalkulisala ništa javno jer su znali. To je opet znak sve dublje vojne saradnje Kine i Rusije. Kina ima mnogo ratnih mašina, ali nisu ni blizu nivoa kao ruski. Prema nekim razmatranjima, Kina će ući u dublji savez sa Rusijom i tako sebi omogućiti da digne svoje podmorničke snage na nivo makar blizu Ruskom nivou. Rusija ima podmornice koje su klase kao i Američke, ali ima i prednost što su gotovo neuhvatljive. Amerikanci imaju više podmornica ali nemaju taj nivo nečujnosti. To sam pre neki dan čuo na internetu kada je jedan zapadnjak zapenio i rekao da američke podmornice čak ni ribe ne vide, a jedan istočnjak mu odgovorio "Najgluplja stvorenja na svetu, ribe, tu nisu ni od kakve važnosti, ali ruske podmornice vi ne vidite nikad, osim kada isplove da se Rusi besplatno brčkaju u teksaškom zalivu." Jeste, Rusi volu topla mora pa ih ne mrzi da putuju daleko za to zadovoljstvo. Ruska podmornica je negde pre par godina izašla na površinu Meksičkog zaliva a do tada je Amerikanci uopšte nisu primetili a videli su ih tek kad su Rusi počeli da peku severno američku ribu na roštilju. Bili malo na izletu)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *