ЛУКАШЕНКО БРУТАЛНО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ И ОПОЗИЦИЈИ: „Ако нађете тих 840 милиона, слободно их узмите“

LUKAŠENKO BRUTALNO ODGOVORIO ZAPADU I OPOZICIJI: „Ako nađete tih 840 miliona, slobodno ih uzmite“

1 jula 2020

Što se više bliže predsednički izbori u Belorusiji, koji će se održati početkom avgusta, predizborna kampanja je prljavija i žešća. Opozicioneri, koji zovu predsednika Aleksandra Lukašenka „Saša triprocentni“ i zameraju mu što kontroliše ko koliko ima novca, objavili su informaciju o bogastvu njegovog starijeg sina. Da bude sve uverljivije objavili su i račun iz švajcarske banke, ali se kasnije ispostavilo da je lažan.

– Saopštili su mi da jedan od mojih sinova u Švajcarskoj ima u banci 840 miliona dolara. Pošaljite tamo diplomatskim kanalom poruku – ko hoće može odmah da uzme taj novac – izjavio je Lukašenko.I predstavnici te banke saopštili su da je dokument koji su objavili opozicioneri u Belorusiji lažan i da Viktor Lukašenko kod njih nema nikakav račun.

U ruskim, ali i drugim inostranim listovima i medijima, najviše se spominje najmlađi Lukašenkov sin, Nikolaj, kojeg je otac još kao malog vodio na sastanke sa državnicima tvrdeći da nema kome da ga ostavi kući.

Na nedavno održanoj paradi pobede u Moskvi Lukašenko je doveo sinove Nikolaja, Viktora i Dmitrija. Na svečanoj tribini je uz oca bio najmlađi sin Nikolaj koji će uskoro napuniti 16 godina.

Viktor (45) i Dmitrij (40) su Lukašenkovi sinovi iz prvog braka sa Galjinom Rodionovnom, a Nikolaj (16) je iz nevenčanog braka sa Irinom Abeljskom koja je bila lični lekar Lukašenka. Inače, Lukašenko ima sedam unuka. Četvoro dece ima Viktor, a troje Dmitrij.

Viktor je pomoćnik za nacionalnu bezbednost predsednika Belorusije i član Saveta bezbednosti te države.

Najmanje se piše o drugom po redu sinu Lukašenka, Dmitriju, koji rukovodi „Predsedničkim sportskim klubom“ i bavi se razvojem sporta u Belorusiji. Dmitrij je po obrazovanju pravnik, ali je najviše angažovan nastupima beloruskih sportista na međunarodnoj areni.

Lukašenkov sin Kolja, kako od milja zovu Nikolaja, uz oca je upoznao mnoge državnike. Lukašenko je Kolju dovodio u Soči gde je upozno ruskog predsednika Vladimira Putina, zatim je bio dva puta u Vatikanu kad se Lukašenko sreo sa dvojicom papa. Kolja se upoznao i sa američkim predsednikom Barakom Obamom, kineskim liderom Sijem Đipingom kao i svojevremeno sa Hugom Čavesom kad je bio na čelu Venecuele.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Osim što je Lukašenku data skromna šansa da se batrga, ceo tekst je anti Lukašenko. Koja pljuvačina...Ali i Lukašenko jede gona sa papama pa mi nije ni žao.

  2. Jovan says:

    Zapad za sve neporobljene i njima neposlusne zemlje sveta i njihove vodje imaju UVEK ISTU SHEMU! Lazne vesti, propaganda, i potdmazani dolarima domaci izdajnici, vec 30g. ISTA PRICA; vas vodja je lopov, ima milonske racune, a vi gladujete(jer Zapad pripremi teren i pre toga uvede totalne sankcije- na hranu, lekove, naftu..), a nema ni nase demokracije... Ako im to bas i ne prolazi kod naroda, onda krece drugi talas, kao mozda on i nije toliko halapljiv na €&$, ALI NJEGOVA PORODICA JESTE! Na kraju dolaze BOMBE (Srbija, Libija, Sirija, ...). "Sta ce biti s kucom" zvana Belorusija, videcemo..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *