ЛУКАШЕНКО БРУТАЛНО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ И ОПОЗИЦИЈИ: „Ако нађете тих 840 милиона, слободно их узмите“

ЛУКАШЕНКО БРУТАЛНО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ И ОПОЗИЦИЈИ: „Ако нађете тих 840 милиона, слободно их узмите“

1 јула 2020

Што се више ближе председнички избори у Белорусији, који ће се одржати почетком августа, предизборна кампања је прљавија и жешћа. Опозиционери, који зову председника Александра Лукашенка „Саша трипроцентни“ и замерају му што контролише ко колико има новца, објавили су информацију о богаству његовог старијег сина. Да буде све уверљивије објавили су и рачун из швајцарске банке, али се касније испоставило да је лажан.

– Саопштили су ми да један од мојих синова у Швајцарској има у банци 840 милиона долара. Пошаљите тамо дипломатским каналом поруку – ко хоће може одмах да узме тај новац – изјавио је Лукашенко.И представници те банке саопштили су да је документ који су објавили опозиционери у Белорусији лажан и да Виктор Лукашенко код њих нема никакав рачун.

У руским, али и другим иностраним листовима и медијима, највише се спомиње најмлађи Лукашенков син, Николај, којег је отац још као малог водио на састанке са државницима тврдећи да нема коме да га остави кући.

На недавно одржаној паради победе у Москви Лукашенко је довео синове Николаја, Виктора и Дмитрија. На свечаној трибини је уз оца био најмлађи син Николај који ће ускоро напунити 16 година.

Виктор (45) и Дмитриј (40) су Лукашенкови синови из првог брака са Гаљином Родионовном, а Николај (16) је из невенчаног брака са Ирином Абељском која је била лични лекар Лукашенка. Иначе, Лукашенко има седам унука. Четворо деце има Виктор, а троје Дмитриј.

Виктор је помоћник за националну безбедност председника Белорусије и члан Савета безбедности те државе.

Најмање се пише о другом по реду сину Лукашенка, Дмитрију, који руководи „Председничким спортским клубом“ и бави се развојем спорта у Белорусији. Дмитриј је по образовању правник, али је највише ангажован наступима белоруских спортиста на међународној арени.

Лукашенков син Kоља, како од миља зову Николаја, уз оца је упознао многе државнике. Лукашенко је Kољу доводио у Сочи где је упозно руског председника Владимира Путина, затим је био два пута у Ватикану кад се Лукашенко срео са двојицом папа. Kоља се упознао и са америчким председником Бараком Обамом, кинеским лидером Сијем Ђипингом као и својевремено са Хугом Чавесом кад је био на челу Венецуеле.

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    Осим што је Лукашенку дата скромна шанса да се батрга, цео текст је анти Лукашенко. Која пљувачина...Али и Лукашенко једе гона са папама па ми није ни жао.

  2. Jovan says:

    Zapad za sve neporobljene i njima neposlusne zemlje sveta i njihove vodje imaju UVEK ISTU SHEMU! Lazne vesti, propaganda, i potdmazani dolarima domaci izdajnici, vec 30g. ISTA PRICA; vas vodja je lopov, ima milonske racune, a vi gladujete(jer Zapad pripremi teren i pre toga uvede totalne sankcije- na hranu, lekove, naftu..), a nema ni nase demokracije... Ako im to bas i ne prolazi kod naroda, onda krece drugi talas, kao mozda on i nije toliko halapljiv na €&$, ALI NJEGOVA PORODICA JESTE! Na kraju dolaze BOMBE (Srbija, Libija, Sirija, ...). "Sta ce biti s kucom" zvana Belorusija, videcemo..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u