ЛУKАШЕНKО ЦИТИРАО ПОДАТKЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ БЕЛОРУСИЈЕ: Открио ко стоји иза хаоса у Kазахстану и шта им је био циљ

LUKAŠENKO CITIRAO PODATKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE BELORUSIJE: Otkrio ko stoji iza haosa u Kazahstanu i šta im je bio cilj

15 januara 2022

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da uočava zajedničke crte između protesta u Kazahstanu i beloruskih protesta 2020. godine i da su zapadne specijalne službe stajale iza njih, saopštila je pres služba beloruskog predsednika.– Iza svih ovih događaja su države. Imajte na umu da su se u avgustu 2020. godine te države usmerile ka nama. Naravno, sve su to zakuvale njihove specijalne službe. Mi smo to videli, oni nisu ništa sakrivali. Slomili smo im rogove i oni su iz toga izveli zaključak – rekao je Lukašenko. Beloruski predsednik je izjavio da je glavni zaključak kolektivnog Zapada, nakon događaja u Belorusiji, bio to da bi trebalo da nastavi da krije svoje interese.

– Specijalne službe su radile, a zainteresovane države nisu privlačile pažnju, niko to nije primetio. Mislite da su protesti velikih razmera mogli preko noći da se pojave u tako velikoj državi kao što je Kazahstan? To ne može tek tako da se dogodi – konstatovao je Lukašenko. On je obratio pažnju da se u Kazahstanu ukrštaju interesi velikih transnacionalnih kompanija.

– Zato je data komanda: „Ne žurite, polako, kada bude sve jasno onda ćemo stupiti na scenu“. Citirao sam podatke do kojih je došla naša obaveštajna služba u prvim danima protesta. Kazahstan je, kao i Belorusija – čvorište. Mi u Evropi, a oni u Centralnoj Aziji – pojasnio je predsednik Belorusije.

On je dodao da je iz Kazahstana bilo moguće potpaliti situaciju i u Rusiji, izbrisati avganistansku sramotu koju su dopustile SAD (državni prevrat i povlačenje američke vojske), uticati ne samo na Kinu, već i na celokupnu Aziju. Zbog toga su ulozi bili visoki.

Masovni protesti u Kazahstanu počeli su prvih dana nove godine. Stanovnici Žanaozena i Aktaua, gradova u Mangistauskoj oblasti, izašli su na mitinge protestujući zbog dvostrukog poskupljenja tečnog naftnog gasa, što je Ministarstvo energetike obrazložilo činjenicom da su od 1. januara cene počele da se formiraju na elektronskim berzama na osnovu ponude i potražnje. Protesti su potom prerasli u nerede.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    pa ta dva grada su blizu turkmestanske granice tako je i u siriji oružani obračun počeo u mestima duž iračke i turske granice,i kod nas su pokušavali sve vreme da ubace trupe iz albanije,generalno to je novi vid vodjenja rata jer to je po svim definicijam NAPAD na suverenu državu,bez obzira što su vojnici napadača prerušeni u CIVILE i glume neke borce za slobodu,naprotiv, odgovor na takve napade će biti momenatalna eliminacija TERORISTA.Jer iako je MASIVAN i organizovan teroristički napad oružanih snaga druge države to ne znači da nije terorizam:)ZATO su IZMIŠLJENE UNIFORME:)da sačuvaju živote zarobjenih vojnika i da mogu da se predaju ako gube.Ovde to NE VAŽI jer niti takve formacije uzimaju zarobljenike nit im se treba pružati mogućnost preživljavanja takvog napada.To je jako demorališuće za PREOBUČENE regularne trupe ili plaćenike,i to se i desilo u kazahstanu.Kada su videli da će biti tvrdo i da neće uspeti iznenadni napad, oni su jednostavno zdimili preko granice odakle su i došli,jer i NISU stanovnici kazahstana:).Biće još neprijatnih otkrića kod ovih što su se ipak predali i koji su zarobljeni radi istrage,ne bih se čudio da nemaju veze sa kazahstanom ili državljanstvom te zemlje.Zadnje 4 agresije na suverene države u organiziaciji USA i NATO su uprvo organizovane pomoću stranih trupa susednih država pod njihovom kontrolom ili pomoću plaćenika ili kombinaovano uz upad preko državne granice organizovanih VOJNIH jedinica.Protivb gadafija su bili plaćeni egipatski radnici u libiji da demonstriraju i glume libijske gradjane itd.ali se malo priča o tome,ZA SADA.Ista stvar je pokušana u mijamaru ali tamo ej armija ODMAH likividirala terorističke formacije ubačene iz bangladeša i lokalne pomagače.

  2. Rusofil Potemkin says:

    Rogovi su ponovo slomljeni. Kada gušite obojenu revoluciju zovite Ruse, dećki znaju pucati ne?

  3. Velika Metla says:

    POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA , SA SVE STANOVNIŠTVOM !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *