ЛУКАШЕНКО ДОНЕО ОДЛУКУ: Војна парада се одржава најнормалније!

LUKAŠENKO DONEO ODLUKU: Vojna parada se održava najnormalnije!

4 maja 2020

Belorusija planira da 9. maja velikom paradom obeleži 75 godina od kraja Drugog svetskoj rata u Evropi i pored epidemije virusa korona.

– Jednostavno ne možemo otkazati paradu – rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.On je dodao da niko neće biti prisiljavan da učestvuje na paradi.

Lukašenko je pojasnio kako je odluka bila emotivna, ideološka, te napomenuo kako i tokom tog rata ljudi umirali od virusa i drugih bolesti, prenela je agencija Belta.

U Belorusiji je do sada registrovano više od 16.700 zaraženih, a 99 je osoba umrlo.

Lukašenko se našao na udaru kritike kod kuće i u inostranstvu jer nije na vreme preduzeo mere protiv širenja virusa korona. On je ranije rekao da su zabrinutosti zbog virusa korona samo jedna „psihoza“, podseća DPA.

U ovoj zemlji i dalje se održavaju fudbalski mečevi pred velikim brojem gledalaca.

Rusija je odložila vojnu paradu na Crvenom trgu u Moskvi zbog pandemije, ali će se predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin taj dan ipak obratiti naciji i položiti venac kod Večne vatre.

Umesto parade, vazdušne snage Rusije imaće svoju „paradu“ na nebu iznad Moskve i predviđen je veliki vatromet, navodi DPA.

KOMENTARI2 komentara

  1. KrompirovaZlatica says:

    Niko neće biti prisiljen da učestvuje - ko pita VOJNIKE da li žele ili ne žele da učestvuju.Samo pitam.

  2. Slobodanka says:

    Minsk ima 2.020.600 stanovnika, sigurno je 6 puta manji od Moskve. Više od polovine zaraženih u Belorusiji je u Minsku, ima već i oporavljenih. U dvomilionskom Minsku aktivnih slučajeva zaraze ima malo više od 7 hiljada. Problem je što mnogi od zaraženih nemaju upadljive simptome. Mogu da održe paradu, ali pod uslovom da publika je sa maskom i na distanci, zatim ne moraju da se zadržavaju baš celo vreme dok parada traje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *