ЛУКАШЕНКО: Ево ко ће оболети од КОРОНАВИРУСА

LUKAŠENKO: Evo ko će oboleti od KORONAVIRUSA

8 aprila 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su obolevanju od virusa korona podložniji ljudi koji su „juče pili, a danas puše“.

„Vi i ja (obraćajući se narodu Belorusije) cenimo zdravlje svakog pojedinca više nego što ta osoba sama ceni svoje zdravlje – u tome je naš problem. Svi su smejali kada sam pre godinu dana govorio da svi treba da se bavimo sportom, da trčimo, pijemo manje i izbegavamo pušenje. Bože sačuvaj, mislili su ljudi. O čemu, zaboga, priča predsednik? A danas se uveravamo da taj nesrećni virus pronalazi one koji su juče pili, a danas puše“, izjavio je Lukašenko, a prenela televizija „Belorusija 1“.Podsetimo, Belorusija je jedna od retkih država u Evropi u kojoj još uvek nije uveden režim samoizolacije.

Kako je u utorak saopštilo Ministarstvo zdravlja Belorusiji, u toj zemlji ukupno je zabeležen 861 slučaj infekcije virusom korona, a 13 osoba je preminulo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    U jednom ruskom filmu sam čuo poslovicu: „Ko ne pije i ne puši, umreće zdrav“.

  2. Slobodanka says:

    Ruski mediji pišu da Rusija pomaže Belorusiji u borbi protiv korona virusa. Navodno 01 Aprila Belorusija je zatražila pomoć od Rusije. Takodje na osnovu plana pomoći Evropske unije za države Istočnog partnerstva Belorusija je zatražila i pomoć od EU za otklanjanje ekonomskih posledica pandemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *