ЛУКАШЕНКО: Готове су баханалије, време је за…

LUKAŠENKO: Gotove su bahanalije, vreme je za…

28 avgusta 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se „bahanalija“ u zemlji završava i da je nastupilo vreme da se Belorusija pozabavi pitanjima ekonomije.

On je to rekao tokom posete preduzeću „Savuškiin-Orša“ u Vitebskoj oblasti.Lukašenko je takođe ocenio da između državnih i privatnih kompanija u Belorusiji ne bi trebalo da bude razlike.

„U svakom preduzeću bi trebalo da postoji efikasni program rada, da se koriste savremene tehnologije i da se postižu dobri rezultati. Tome ćemo sada posvetiti veliku pažnju“, naglasio je on.

Situacija u Belorusiji

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad3 says:

  ako ne suzbiju nosioce specijalnog rata u belorusiji preti im kolaps. Belorusija je vezana za rusku ekonomiju i PRVO što će "demokratska" vlada da uradi ako dodje na vlast tamo, je kidanje tih veza, jer su zato i poslati i plaćeni.Velike sume novca su presretnute, KEŠ za demonstrante i "nezavisne" organizacije raznih profila za "dobrobit i gradjansko društvo " u belorusiji."Gradjansko društvo" se u SVIM državama u kojima je tehnologija "obojene revolucije" primenjena i USPELA ,pretvorilo u NEOKOLONIJALNU OLIGARHIJU i upravu koja je direktno vezana za inostrane sponzore i ZAJEDNO sa njima krenula u OPŠTU PLJAČKU STANOVNIŠTVA.Zatim sledi EGZODUS JEJEFTINE RADNE SNAGE U EU NA "DOBROVOLJNI" RAD I TOTALNA EKONOMSKA PUSTOŠ.To je uradjeno svuda u celoj bivšoj jugi u bugarskoj u rumuniji i ukrajini.Poljska je gaji kao topovsko meso za rat sa rusijom i tamo se održava prenaduvani veštački standard kao i u baltičkim državicama i češkoj ali česi, slovaci i madjari su poštedjeni pljačke do gole kože mada su ih dobro ošišali a razlog je taj što ne želoe da iamju probleme u tom centralnom regionu nego je namera delimične asimilacije u nemačku ekonomiju.OSTALI će biti belo roblje na ivicama "imperije" a to važi i za grke koliko se sada vidi.Ako belorusija padne pod kontrolu zapada oni će da budu gurnuti u još gori haos nego ukrajina.U pitanju su rasdne i ideolopške teorije koje stoje iza projekta EU.

 2. Belo Rusofil says:

  Si šefe, Srbija je sa tobom.

 3. Lazar says:

  Druže i Brate moj Lukašenko, praštaj nama, bednim Srbima, što smo kao u bunilu, izglasali ovo što se zove Predsednik i Premijer. Kao što su zabili nož u leđa tebi, koji si u najtežim momentima bio uz naš narod, zabiće ga i voljenoj Majci Rusiji. Ničega se taj nesoj ne stidi. Samo baci odgovarajuću gomilu dolara pa radi šta ti je volja. Užas. Tebi Batka, do neba hvala što si nam 1999. hrabro poručio da nismo sami. To nam je puno značilo. Čak ni Rusi nisu uradili to što si uradio ti. Zato me obuzima užasan bol i tuga, a i bes zbog onoga što su u ime Srbije uradili. U 97% Srba Belorusija ima iskrene prijatelje. Uoči ogroman jaz između vlastodržaca i Srbije koja se stidi...

  • test01 says:

   Nije njega niko izglasao, izbori su namesteni odvajkada a ovaj naZadnjak je od drzave i sistema napravio smejuriju, on je Faraon. Nikada on nije ni pobedio na izborima nego su ga doveli na vlast da im preda Srpski KiM i rasproda sve sto vredi u RS.

 4. Će se tumba po Svetu says:

  Sve je jasno kao dan, ali čak i da stanu Rusko - Belo Ruska vojna sila na granicu sa Poljskom sasvim bi realna pojava bila obzirom da oni baš tu i prave tenziju. Kao što Kinezi treba da najure američke čamce iz svoje oblasti tako i ova dva predsednika treba da najure zapadne prvokatore iz svoje oblasti.

 5. Kosovac says:

  „Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante…..“. A onaj moj komentar za Hrvatsko stopalo poslato srpskom ratniku, ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *