ЛУКАШЕНКО И БЕЛОРУСИ ОБЈАВИЛИ ТЕЛЕФОНСКЕ РАЗГОВОРЕ: Ево истине! (ВИДЕО)

LUKAŠENKO I BELORUSI OBJAVILI TELEFONSKE RAZGOVORE: Evo istine! (VIDEO)

5 septembra 2020

Državna televizija Belorusije objavila je snimak presretnutog razgovora Berlina i Varšave u vezi sa situacijom oko ruskog blogera Alekseja Navaljnog.

Na snimku se, između ostalog, čuje kako predstavnik Nemačke kaže da u slučaju trovanja Navaljnog dokaz nije toliko važan jer su „u ratu sva sredstva dozvoljena“.Interesuje ga kako stoje stvari u Belorusiji.

„Ako ćemo pošteno nije zadovoljavajuće. Ispostavilo se da je predsednik Lukašenko tvrd orah. Oni su profesionalni i organizovani. Naravno, podržava ih Rusija, činovnici i vojska su lojalni predsedniku. Za sada radimo“, odgovara sagovornik iz Varšave i dodaje da će više detalja izneti tokom susreta a ne preko telefona.

Predstavnik Varšave kaže i da ruskog predsednika treba sprečiti da „zabada svoj nos u poslove u Belorusiji“.

„Najefikasniji put je potopiti ga u problemima u Rusiji, a njih nije malo. Uskoro su kod njih izbori“, dodao je on, a predstavnik Berlina odgovara:

„Time se i bavimo.“

Beloruska strana je predala ruskoj Federalnoj službi bezbednosti audio-snimak.

​Ruska delegacija predvođena premijerom Mihailom Mišustinom boravila je juče u Minsku a tom prilikom beloruski lider je saopštio da je presretnut razgovor Varšave i Berlina i da je izjava nemačke kancelarke Angele Merkel o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog — falsifikat.

Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila pre dva dana da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“.

KOMENTARI5 komentara

 1. petrovgrad says:

  Šta hoće ti švabovi. Neko zlo opet spremaju Slovenima.

  • Jovan says:

   Nemci i Englezi ce uvek, ALI UVEK, da Slovene (pravoslavne) da tretiraju kao niza bica koja trba pokoriti. Glupani i danas misle da je Drang nach Osten bio Hitlerov plan, ali ne, to hiljadugodisnji plan Vatikana, Engleza i ostalih zapadnjaka. I danas je u sprovodjenju.

 2. M says:

  Ma to nije istina,Nijemci su pametni i dobri,ne bi oni to radili,oni su za mir,sigurnost i prosperitet u Europi!

 3. milorad3 says:

  postavlja se pitanje Ko ima toliko moći u nemačkoj i poljskoj da radi to što radi i to potpuno nesmetano?Zašto niko ne reaguje tamo na očigledne prestupe u svojim politčkim i obaveštajnim strukturama?Ako je tako onda znači da su to us tvari ODMETNIČKE države bez LEGALNE vlasti.Ako njima politiku i državu vode uske interesne grupe to se zove diktatura.Jedino dodatno pitanje je ČIJA diktatura?Bezimene grupe anonimnih likova rade šta hoće, ili se nemačka i poljska vlada zajedno sa EU , NATO, i USA spremaju za napad na rusiju i kinu bez saglasnosti svog stanovništva čak i bez minimalne informisanosti tog istog plebsa, nema trećeg.Izgleda da smo se realno vratili u 19.vek diplomatski i politički gledano prema zapadu, a da od te tako hvaljene demokratije trnsparentnosti i poštovanja vočje većine tamo nema ni traga ni glasa.Većina nema pojma kakvu im klanicu njihove vlade i bezbednosni servisi pripremaju, izgleda.U tom lučaju čak je i hitler bio političar u odnosu na ovu mafiju,bar je tražio istomišljenike i imao neku priču ZAŠTO bi on to što bi on.Ovi se čak ne trude ni da objasne niti da aktiviraju plebs oni jednostavno NAREDJUJU ,plaćaju i time će ubiti celu nemačku i poljsku minimum u samo par minuta.Zanimljivo dokle su se te nacije srozale u kaljugu narkotika i hedonije,pa dobro platiće cenu to je sigurno i krivi i pravi:)

 4. Rade says:

  U svetu postoje tri grupe politicara iz domena drzavnih vlasti da ih ne nazovem drzavnicima.Prva grupa:Predsednici velikih drzava zapada(Nemacka,Francuska,i ostale velike zemlje Eu, kadrovani od strane duboke drzave ,neo globalista i vojnoindustrijskog kompleksa.Njihov moto dominacija ,politika sile i ekspanzinizam i nametanje njihovih pravila igre radi ostvarenja kolonijalnih ciljeva. Druga grupa:Predsednici malih drzava satelita zapada,novostvorenih drzava,nastalih agresijom zemalja Nato pakta i ostalih malih zemalja koji su kadrovani po politickom diktatu od politicara drzava iz prve grupe .Nihov moto je :monopol politicke moci u funkciji uzurpacije vlasti,licno bogacenje i ostvarenje svih privilegija za njih i njihove saradnike,rasprodaju drzavnog suvereniteta i drustvene moci,kao i dovodjenje svojih zemalja u zavistan polozaj od medjunarodnih finansijskih institucija,multinacionalnih kompanija, te uvodjenje svojih zemalja u neokolonijalni polozaj. Treca grupa .Predsednici drzava koje imaju nezavistan polozaj i predstavljaju regionalne sile i pojedine manje drzave koje su zbog geopolitickog interesa zemalja iz sve tri grupe nezavisne.Baza za kadrovanje predsednika tih drzava proistice iz potrebe integracije drzavnih interesa za odrzanje geopoliticke moci tih drzava i kod malih zemalja ciji suverenitet i nezavisnost je plod konzesusa zemalja iz sve tri grupe,baza proistice iz izvornog demokratskog kapaciteta.Njihov moto je sacuvati suverenitet svoje drzave u politickom ,ekonomskom , finansijskom i kulturnom smislu. Iz svega navedenog proistice zakljucak da demokratija, pravda,postovanje interesa drugih zemalja,medjusobna koegzistencija te demokratska izborna baza su misaone imenice i da skoro u stvarnosti ne postoji u svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *