ЛУКАШЕНКО И ПУТИН ДОГОВОРИЛИ: Русија и Белорусија ће заједно одговорити на претње

ЛУКАШЕНКО И ПУТИН ДОГОВОРИЛИ: Русија и Белорусија ће заједно одговорити на претње

16 августа 2020

Председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко поново су данас разговарали телефоном о ситуацији у Белорусији и протестима после председничких избора и потврдили спремност да заједнички одговоре на спољне претње, јавља Белта.

Kако је саопштила прес-служба председника Белорусије, они су поново потврдили да ће у случају погоршања ситуације услед спољних претњи реаговати заједнички на основу споразума о савезништву две земље.Kремљ је саопштио да су двојица лидера размотрили ситуацију у Белорусији након избора, између осталог и притиске који на њу долазе споља.

Подсећања ради, председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да жели да разговара са руским председником Владимиром Путином, упозоривши да улични протести нису само претња Белорусији.

– Ово је практично сценарио агресије против Белорусије. Постоји потреба да контактирам Путина, да разговарам са њим, зато што ово више није претња само Белорусији – рекао је он, преноси агенција Белта.

Лукашенко је казао да заштита Белорусије није ништа друго до заштита читаве зоне, зоне Заједнице Русије и Белорусије, преноси ТАС С.

– Ово је пример другима, овај талас ће стићи тамо – сматра Лукашенко.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Slobodanka says:

    02.08.2019. Amerika se povukla iz INF Sporazuma ranije potpisanog sa Rusijom o ograničavanju raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi. A u avgustu ove godine da li Amerikanci smišljaju kako bi svoje rakete kratkog i srednjeg dometa postavili na belorusko-rusku granicu svega na 400 km od Moskve. Što je ukupan broj takvih raketnih sistema veći bio bi gušći i efikasniji napad na Moskvu. A na drugi po veličini grad Rusije Sankt Peterburg takvu mogućnost već imaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u