ЛУКАШЕНКО И ПУТИН ДОГОВОРИЛИ: Русија и Белорусија ће заједно одговорити на претње

LUKAŠENKO I PUTIN DOGOVORILI: Rusija i Belorusija će zajedno odgovoriti na pretnje

16 avgusta 2020

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko ponovo su danas razgovarali telefonom o situaciji u Belorusiji i protestima posle predsedničkih izbora i potvrdili spremnost da zajednički odgovore na spoljne pretnje, javlja Belta.

Kako je saopštila pres-služba predsednika Belorusije, oni su ponovo potvrdili da će u slučaju pogoršanja situacije usled spoljnih pretnji reagovati zajednički na osnovu sporazuma o savezništvu dve zemlje.Kremlj je saopštio da su dvojica lidera razmotrili situaciju u Belorusiji nakon izbora, između ostalog i pritiske koji na nju dolaze spolja.

Podsećanja radi, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da želi da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, upozorivši da ulični protesti nisu samo pretnja Belorusiji.

– Ovo je praktično scenario agresije protiv Belorusije. Postoji potreba da kontaktiram Putina, da razgovaram sa njim, zato što ovo više nije pretnja samo Belorusiji – rekao je on, prenosi agencija Belta.

Lukašenko je kazao da zaštita Belorusije nije ništa drugo do zaštita čitave zone, zone Zajednice Rusije i Belorusije, prenosi TAS S.

– Ovo je primer drugima, ovaj talas će stići tamo – smatra Lukašenko.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    02.08.2019. Amerika se povukla iz INF Sporazuma ranije potpisanog sa Rusijom o ograničavanju raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi. A u avgustu ove godine da li Amerikanci smišljaju kako bi svoje rakete kratkog i srednjeg dometa postavili na belorusko-rusku granicu svega na 400 km od Moskve. Što je ukupan broj takvih raketnih sistema veći bio bi gušći i efikasniji napad na Moskvu. A na drugi po veličini grad Rusije Sankt Peterburg takvu mogućnost već imaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *