ЛУКАШЕНКО ИМА ПОКЛОН ЗА СРБИЈУ!

LUKAŠENKO IMA POKLON ZA SRBIJU!

7 februara 2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odobrio je isporuku četiri modernizovana „miga 29“ za Vojsku Srbije! Tako će naša država uskoro imati eskadrilu od 14 ovih aviona koji važe za jedne od najboljih na svetu!

Kako se saznaje, svi detalji međudržavnog vojno-tehničkog sporazuma sa Minskom dogovoreni su, a naši oficiri su u Belorusiji već izabrali avione. Vazduhoplovi će biti potpuno remontovani, posle čega će biti prebačeni u našu zemlju. Sagovornici, vojni i bezbednosni stručnjaci, ocenjuju da će Srbija sa eskadrilom od „14 migova 29“ biti lider na nebu Zapadnog Balkana.Povoljni uslovi

Odlično obavešteni izvori tvrde da je zvanični Minsk pred državno rukovodstvo Srbije stavio ponudu koja podrazumeva maksimalno povoljne uslove za nas.

– Kao što smo od ruskog predsednika Putina dobili na poklon šest migova, za koje plaćamo samo modernizaciju i naoružanje, tako je i sada reč o zaista povoljnom, moglo bi se reći gotovo bratskom aranžmanu sa Belorusijom. Sva četiri aviona biće potpuno remontovana, što znači da će im vek trajanja biti znatno produžen. Naravno, i ovi avioni biće podignuti na klasu „četiri plus“, kao i prethodni koje smo dobili od Moskve – navodi jedan od sagovornika, koji je zbog osetljivosti vojnih informacija insistirao na anonimnosti.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je još krajem prošle godine rekao da će Srbija imati ukupno 14 vrhunskih letelica koje će štititi naše nebo.

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan ocenjuje da će Avojska Srbije sada imati pojačanu eskadrilu moćnih i modernizovanih lovaca.

– Da li imate deset ili 14 migova 29 jeste veoma bitna razlika u operativnoj efikasnosti i vatrenoj moći. Srbija ovim postaje sposobna da trenutno odgovori na više vrsta oružanih provokacija na više lokacija. Ovakva eskadrila, kada se kompletira, uz raketne sisteme, može da pruži veoma pouzdanu zaštitu jedinica i teritorije od napada iz vazduha – podvlači Karan.

Poruka agresorima

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost „Edukons“, kaže da srpska vojska nesumnjivo postaje respektabilna vojna sila u regionu.

– Ovim činom se pokazuju ekonomski i vojni potencijali naše zemlje, koji odvraćaju svakog potencijalnog agresora. Srpsko rukovodstvo pokazuje čist primer odbrambene politike, bez pretenzija na tuđe teritorije, ali i snažnu poruku svima da možemo i hoćemo samostalno da branimo svoju teritoriju – zaključuje Bjegović.

(Srbija Danas)

KOMENTARI13 komentara

 1. Cp6a says:

  Brat bio, brat ostao.

 2. Zoran says:

  Ja reko pristao da i mi izvozimo sir u evroazisjku uniju.

 3. Vesko says:

  A blokirao trgovinski sporazum sa Unijom koji bi bio 100 puta vredniji za Srbiju!! Rusijo sklanjaj ga ako zelis sebi dobro.

  • Slobodanka says:

   Nisam sigurna da je to sve baš tako kao što je predstavljeno. Pre će biti da drugosrbijanki i eufilki treba izgovor za domaći narod da oteže sa Sporazumom sa Evroazijskom unijom. Neće ni da nas navikavaju na veću saradnju sa Rusijom i EAU. Vuče vodu na svoju vodenicu - EU vodenicu.

   • Vesko says:

    Likvidirati ih onda sve do jednoga ako je to u pitanju. Bez milosti. Ali imam utisak da je zaista to uradio pa sada kao kobajagi da to malo ublazi poklanja te avione.

   • Zoran says:

    Budi sigurna. Beloruisija izvozi 200.000 tona sira u Evroazijsku uniju, od toga 185.000 u Rusiju, i ne da nama da izvozimo 1000 tona godsisnje. 200 puta manje. Pa kazu posle sto ne radimo biznis sa Kinom i Rusijom, nego sa Zapadom. Pa eto zato, sto ima puno budala tamo.

   • Zoran says:

    - Tražili smo bescarinski režim za neke vrste sireva, alkohol i cigarete - objašnjava Lazarevićeva. - I dalje se prilikom izvoza naših proizvoda naplaćuje carina za te zemlje. Bescarinski režim nam se odobrio za voćne rakije, ali za ostale proizvode nije. Bili smo uporni da pričamo o tome i da onda tražimo kvote, 1.000 tona za sir, 2.000 tona za cigarete i 50.000 litara za vinjak. Što se vinjaka tiče, tu se protivila Jermenija, pošto oni štite svoju poziciju na ruskom tržištu, jer izvoze neku vrstu konjaka.

   • Zoran says:

    Sa Slovenima ako ne trgujes, ni sa kim neces.:) S anjiam pijes, veselis se i jedes, sa ostalima radis posao.:)

 4. Nikanor says:

  Što će nam avioni kad onaj ko nam sedi na grbači otkad je došao na vlast priča da Srbija više nikad neće ratovati. S kim da ratujemo? Jedina pretnja nam je deo sopstvene teritorije za koju se on iz petnih žila upinje da je prizna za nezavisnu državu. Usput, zašto do sad nije Belorusiji ukinuo sankcije koje su uveli "žuti", čiju politiku i članstvo je on nasledio? Gde su mu tenkovi koje mu je nudila Rusija? Eno na portalu Srbija danas.net članka o tome čije tenkove nabavlja, a ovo što piše portal Srbija danas.com, koji reklamira Milomir Marić, je režimski portal i može mu se verovati koliko i vesti da Srbija iduće srede šalje svoj satelit u mesečevu orbitu. Kako više niko ne veruje Informeru i Srpskom telegrafu, onda se vest plasira preko njihovog portala. Mogli su ovu vest objaviti i na Pinku i Studiju B.

  • opet ja says:

   Na žalost u potpunosti si u pravu. Nabavljamo oružje, a Vučko se iz petnih žila trudi da preda celo Kosovo i ako su svi sporazumi i 1244 prekršeni i više se ne poštuju. Pod hitno treba da se na Kosovo pošalju vojska i policija i time ojača pozicija Srbije.

 5. Dusan says:

  U redu je jedna eskadrila a sto je to bogomi da se odbranimo od koga?bez jos jedne eskadrile od 15 letilica su-35 ili mig-35 i jos bar jedne eskadrile bar JAK od 12 aviona.i S-300 ili s-400.

 6. Nikanor says:

  Identičan naslov postoji i na portalu Pravda, a izvor je Informer.

 7. Zivoder iz Oseka i Ovcare says:

  E al' KROmanjonci, Feder-beha-muslimani & Sqipetari prave vazdusne snage od kontejnera i PVO satare i zagorove sekire :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *