ЛУКАШЕНКО ИЗАШАО ПРЕД ЈАВНОСТ: „Имам сензацију о Наваљном“

LUKAŠENKO IZAŠAO PRED JAVNOST: „Imam senzaciju o Navaljnom“

9 septembra 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da postoji neobjavljeni deo presretnutog razgovora o ruskom blogeru Alekseju Navaljnom sa „senzacionalnim detaljima“, saopštio je glavni urednik radio-stanice „Govori Moskva“ Roman Baban koji je juče intervjuisao Lukašenka.Lukašenko je, prema rečima novinara, rekao da oni imaju ceo taj razgovor, i pitao je novinare tokom intervjua da li žele da ga čuju.

„Mi smo naravno odmah odreagovali: ‘Naravno, želimo, hajde da poslušamo’. Na to nam je on odgovorio: ‘Onda pitajte šefa FSB-a Rusije, on će vam dati da čujete, njemu sam predao snimak. Ali to je glupost, to je tek početak. Ne možete ni da zamislite kakve imamo informacije i šta će biti kasnije’, kaže on“, rekao je Baban, prepričavajući Lukašenkovu izjavu.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila prošle nedelje da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je potom saopštio da je presretnut razgovor Varšave i Berlina i da je izjava nemačke kancelarke Angele Merkel o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog — falsifikat. Berlin i Varšava su demantovale tu vest.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Nemci su poslali avion iz Berlina u Rusiju po Navaljina. Nije njima do Navaljina, šta će im on lično. Nemci su ovim primerom testirali ponašanje i popustljivost Rusa. Natarali ih da pokleknu pred Germanima. Germani su ostvarili svoj cilj. Rusija je ponižena, kao nikada do sada. Šta sada priča Lukašenko da nam poruči kako Nemci i zapad igraju prljave igre. Šta očekuju naše srodne Slovenske duše od zapada. Naivnost i otvorena duša Slovenske braće oterala je u grob 50 miliona slovenske braće u 20-tom veku u dva svetska rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *