ЛУКАШЕНКО: Извршена је агресија на Белорусију!

ЛУКАШЕНКО: Извршена је агресија на Белорусију!

15 августа 2020

АЛЕКСАНДАР Лукашенко се после састанка са члановима националног Савета безбедности сународницима са апелом да се смире и прекину протесте.

Прво је рекао да ситуација у земљи није катастрофална:

„Нећу да кажем да имамо некакву врсту катастрофе или да је ситуација пренапета, али има довољно проблема и питања која морамо решавати“.Истовремено је поново указао да су протестне акције организоване из иностранства:

„Данас већ апсолутно сигурно можемо да јасно сагледамо шта се дешава. Ми данас видимо актере. Као што смо већ указивали, покретачи и диригенти свега су људи из иностранства. У првим редовима су људи са криминалном прошлошћу, штавише – са солидном криминалном прошлошћу. Има, наравно, и наше деце, мада неки и нису баш сасвим деца“.

Лукашенко није ни за шта окривио припаднике својих снага безбедности. Само је апеловао да покажу суздржаност:

„Данас не могу никоме ништа замерити. Не могу. Јер, видите како се развија ситуација. Једино молим министра полиције и остале да имају у виду да смо сви Словани, па ако је неко и лажи – не треба га тући. То јест, морају постојати одређене кочнице“.

Подсетио да је у досадашњим сукобима повређено око стотину припадника снага безбедности:

„Они су изашли на улице да заштите грађане, а бивали су нападани и с леђа. На саобраћајне полицајце је чак нападано ножевима и пајсерима. Сви, наравно, знамо ко је то чинио!“

Белоруски лидер је поново апеловао на родитеље тинејџера и младих да их зауставе.

„Разумем да неки родитељи, знам то и сам, већ не могу да управљају својом децом која имају 16-17 година, нарочито дечацима. Али, контактирајте власт, помоћи ћемо“.

Лукашенко апеловао и на одрасле Белорусе:

„Не излазите сада на улице! Схватите да вас и вашу децу користе као топовско месо! Данас су се овде у великом броју сјатили типови из Пољске, Холандије, Украјине, из „Отворене Русије“ (опозициона структура под контролом Запада), присталице [Алексеја] Наваљног и тако даље. Почела је агресија на земљу“.

У наставку је додатно нагласио: „Реците, шта да у оваквој ситуацији раде наши људи који носе униформе? Шта ја да радим у овој ситуацији? Да ли желите да седим и чекам да Минск окрену наглавачке? Ако то допустимо – касније нећемо успети да стабилизујемо ситуацију. Зато се морамо зауставити, дозвати се памети и – смирити. Дајте нам прилику да успоставимо ред, да изађемо на крај са онима који су из света дошли код нас“.

KOMENTARI7 коментара

 1. M says:

  Ako pokretanjem i kanaliziranjem nutarnjih neprijatelja,USA ruši državu za državom,odnosno"Duboka nadnacionalna država"isto to radi i s USA,a zapravo s cijelim svijetom,to zapravo znači da su vrlo pametni i organizirani i bogati!Pitanje je kako će se i Rusija i Kina,ali i USA,tome oduprijeti?!?Možda ratom?!?Koje je od ta dva zla veće?!?Umiranje polako,od ekonomske krize,gladi i sl.,ili kroz rat,na brzaka!?!

  • Miraš says:

   To znači da su dubokani u velikoj panici jer predosećaju da se bliži kraj njihovoj moći. Zašto je glavni napad na Trampa da je ruski čovek? Dubokani se najviše boje te mogućnosti da SAD i Rusija se dogovore i počnu da saradjuju jer tada bi otpali njihovi dosadašnji koncepti rušenja suverenih država. Prilično bi bila obesmišljena njihova dosadašnja strategija, a neki od njih našli bi se pred sudom i u zatvoru.

 2. Mirjana says:

  To je najezda globalistanskih skakavaca. Ako bi ne daj Bože uspeli ode i sva beloruska imovina halavom Zapadu.

 3. Zorana says:

  Sve sto je Luaksenko ovde rekao je istina. Pitanje za njega je zasto je Belorusiju doveo u takvu situaciju?! Za koga je to uradio?!

  • Миле says:

   Питање за тебе је Зашто се ти тако глупава трпаш у политику?

   • Zorana says:

    Sram te bio kako se izrazavas i tako primitivno napadas nas Srbe. Fuj

 4. Mirjana says:

  Ovo jeste napad na Belorusiju, ali ujedno, istovremeno to je napad i na Rusiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u