ЛУKАШЕНKО KРЕНУО ЖИВИМ ОРУЖЈЕМ НА ВАРШАВУ?! Пољска оптужује Белорусију да шаље СВЕ ВИШЕ МИГРАНАТА!

ЛУKАШЕНKО KРЕНУО ЖИВИМ ОРУЖЈЕМ НА ВАРШАВУ?! Пољска оптужује Белорусију да шаље СВЕ ВИШЕ МИГРАНАТА!

5 августа 2021

Пољска је оптужила данас Белорусију да шаље све већи број миграната преко границе, у знак одмазде због одлуке Варшаве да ове недеље да уточиште Kристини Тимановској, белоруској атлетичарки која је одбила да се врати кући са Олимпијских игара у Токију.Заменик министра унутрашњих послова Мациеј Васик изјавио је да Минск води хибридни рат са Европском унијом уз помоћ илегалних имиграната, пренео је Ројтерс.

Последњих недеља, сусед и чланица ЕУ Литванија пријавила је пораст илегалних граничних прелаза из Белорусије и навела да Минск шаље мигранте у ЕУ.

– Има и младих мушкараца и жена са децом. Белоруси користе ове имигранте као живо оружје – рекао је Васик за онлајн телевизију вПолсце.

– Последњих дана смо приметили пораст (миграната). То третирамо као реакцију на давање азила белоруској спринтерки – истакао је он.

Председник Белорусије Александар Лукашенко оптужио је данас Литванију и Пољску да подстичу проблем миграната на граници, рекавши да Литванија жели насилно да пребаци мигранте на белоруску територију.

KOMENTARI2 коментара

  1. padre says:

    Valjda jih pušta,a ne šalje!Uostalom,zar postoji neki ugovor, po kom ne bi smela da jih "šalje"?

  2. Bane says:

    Pa, čovek pomislio, Poljaci vole azilante. Valjda. Pa, evo vam ih, izvolte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u