ЛУKАШЕНKО KРЕНУО ЖИВИМ ОРУЖЈЕМ НА ВАРШАВУ?! Пољска оптужује Белорусију да шаље СВЕ ВИШЕ МИГРАНАТА!

LUKAŠENKO KRENUO ŽIVIM ORUŽJEM NA VARŠAVU?! Poljska optužuje Belorusiju da šalje SVE VIŠE MIGRANATA!

5 avgusta 2021

Poljska je optužila danas Belorusiju da šalje sve veći broj migranata preko granice, u znak odmazde zbog odluke Varšave da ove nedelje da utočište Kristini Timanovskoj, beloruskoj atletičarki koja je odbila da se vrati kući sa Olimpijskih igara u Tokiju.Zamenik ministra unutrašnjih poslova Maciej Vasik izjavio je da Minsk vodi hibridni rat sa Evropskom unijom uz pomoć ilegalnih imigranata, preneo je Rojters.

Poslednjih nedelja, sused i članica EU Litvanija prijavila je porast ilegalnih graničnih prelaza iz Belorusije i navela da Minsk šalje migrante u EU.

– Ima i mladih muškaraca i žena sa decom. Belorusi koriste ove imigrante kao živo oružje – rekao je Vasik za onlajn televiziju vPolsce.

– Poslednjih dana smo primetili porast (migranata). To tretiramo kao reakciju na davanje azila beloruskoj sprinterki – istakao je on.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas Litvaniju i Poljsku da podstiču problem migranata na granici, rekavši da Litvanija želi nasilno da prebaci migrante na belorusku teritoriju.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    Valjda jih pušta,a ne šalje!Uostalom,zar postoji neki ugovor, po kom ne bi smela da jih "šalje"?

  2. Bane says:

    Pa, čovek pomislio, Poljaci vole azilante. Valjda. Pa, evo vam ih, izvolte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *