ЛУКАШЕНКО: Нацисти би да нас увуку у трећи светски рат

LUKAŠENKO: Nacisti bi da nas uvuku u treći svetski rat

20 aprila 2023

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ukazao je danas da nacionalističke i druge destruktivne struje u svetu pokušavaju ne samo da izmene istorijske činjenice, već i da izazovu treći svetski rat.

„Vidimo da nacisti, fašisti i druge destruktivne sile pokušavaju da prekroje istoriju, negiraju naš zajednički doprinos velikoj pobedi tokom Drugog svetskog rata, opravdavajući svoje zločinačke akcije i tada i danas. Kroz sukob u Ukrajini uvlače nas u treći svetski rat“, napomenuo je on danas tokom razgovora sa gradonačelnikom Sankt-Peterburga Aleksandrom Beglovim u Minsku.Podsetio da te destruktivne struje, ranije kroz istoriju, nisu uspevale da unište ruski i beloruski narod i izrazio uverenost da im to ni danas neće poći za rukom.

U tom kontekstu je napomenuo da Moskva i Minsk treba da ojačaju Saveznu državu, „koja je danas uporište istine i slobode u Zajednici Nezavisnih Država ali i šire“.

Lukašenko je, tokom poslednjeg godišnjeg obraćanja, naglasio da se Belorusija nikada u svojoj istoriji nije suočila sa tako velikim problemima, koji narušavaju njenu stabilnost i suverenitet, kao što je to slučaj danas.

„U vazduhu se oseća duh promena, i svi se pitaju kakva će sutra biti naša budućnost„, rekao je tom prilikom predsednik, dodajući da će Minsk na bilo koji napad na svoju teritoriju odgovoriti monentalno i upozorivši da je „treći svetski rat na horizontu“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Ovakve izjave me nerviraju do ludila. Da li je moguce da SVE znaju, samo nisu u stanju da se tome odupru, moraju da ginu. Pojma nemaju gde je vekovni centar tog zla koji stalno pravi haos medju narodima. TO nisu u stanju da bombarduju i zavrse posao. Kada su Rusi pili kafu u Parizu, ponizivsi necijeg uposlenika Napoleona, vratili su se svojoj kuci nezavrsenog posla. Sada im isti taj mozak ponovo pravi probleme i neduzan narod gine. Lukasenko bi bar toliko trebao da zna, nacizam i komunizam, demokratija i sva gradjanska sranja se kuvaju u istoj kuhinji. Sada ce neko kao da ih uvuce u III svetski rat, jeste li prespavali, KO Vas je uvukao u II rat. Prvi rat je bio "posten", znali smo sa kim se bijemo, drugi rat je nedefinisan. Padobranom pao "neki" Hitler sa njegovom ideologijom i udri, od koga smo se branili, ko to zna. Sadasnji rat isto, tamo neka Amerika sastavljena od kurte i murte pravi probleme. SVE nedefinisano i nejasno, znamo ko se brani i gine, KO to planira i napada. TO danasnjim drzavnicima nikako nije jasno. Pojma nemaju koga treba da bombarduju "vanvremenskim" oruzjem da im deca svakodnevno ne bi ginula. Izuzetno je pametna izjava da se "oseca duh promene". Naravno da se vidi pomak kada ste rascistili sa kolonijalnim komunizmom koji Vas je razdrobio i otimao Vam prirodne resurse bukvalno besplatno. Nisam siguran da ce u buducnosti biti nesto bolje, ocigledno je da i danas pojma nemaju odakle im dolazi zlo ili to svesno tolerisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *