ЛУКАШЕНКО: Нацисти би да нас увуку у трећи светски рат

ЛУКАШЕНКО: Нацисти би да нас увуку у трећи светски рат

20 априла 2023

Председник Белорусије Александар Лукашенко указао је данас да националистичке и друге деструктивне струје у свету покушавају не само да измене историјске чињенице, већ и да изазову трећи светски рат.

„Видимо да нацисти, фашисти и друге деструктивне силе покушавају да прекроје историју, негирају наш заједнички допринос великој победи током Другог светског рата, оправдавајући своје злочиначке акције и тада и данас. Кроз сукоб у Украјини увлаче нас у трећи светски рат“, напоменуо је он данас током разговора са градоначелником Санкт-Петербурга Александром Бегловим у Минску.Подсетио да те деструктивне струје, раније кроз историју, нису успевале да униште руски и белоруски народ и изразио увереност да им то ни данас неће поћи за руком.

У том контексту је напоменуо да Москва и Минск треба да ојачају Савезну државу, „која је данас упориште истине и слободе у Заједници Независних Држава али и шире“.

Лукашенко је, током последњег годишњег обраћања, нагласио да се Белорусија никада у својој историји није суочила са тако великим проблемима, који нарушавају њену стабилност и суверенитет, као што је то случај данас.

„У ваздуху се осећа дух промена, и сви се питају каква ће сутра бити наша будућност„, рекао је том приликом председник, додајући да ће Минск на било који напад на своју територију одговорити монентално и упозоривши да је „трећи светски рат на хоризонту“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gagi says:

    Ovakve izjave me nerviraju do ludila. Da li je moguce da SVE znaju, samo nisu u stanju da se tome odupru, moraju da ginu. Pojma nemaju gde je vekovni centar tog zla koji stalno pravi haos medju narodima. TO nisu u stanju da bombarduju i zavrse posao. Kada su Rusi pili kafu u Parizu, ponizivsi necijeg uposlenika Napoleona, vratili su se svojoj kuci nezavrsenog posla. Sada im isti taj mozak ponovo pravi probleme i neduzan narod gine. Lukasenko bi bar toliko trebao da zna, nacizam i komunizam, demokratija i sva gradjanska sranja se kuvaju u istoj kuhinji. Sada ce neko kao da ih uvuce u III svetski rat, jeste li prespavali, KO Vas je uvukao u II rat. Prvi rat je bio "posten", znali smo sa kim se bijemo, drugi rat je nedefinisan. Padobranom pao "neki" Hitler sa njegovom ideologijom i udri, od koga smo se branili, ko to zna. Sadasnji rat isto, tamo neka Amerika sastavljena od kurte i murte pravi probleme. SVE nedefinisano i nejasno, znamo ko se brani i gine, KO to planira i napada. TO danasnjim drzavnicima nikako nije jasno. Pojma nemaju koga treba da bombarduju "vanvremenskim" oruzjem da im deca svakodnevno ne bi ginula. Izuzetno je pametna izjava da se "oseca duh promene". Naravno da se vidi pomak kada ste rascistili sa kolonijalnim komunizmom koji Vas je razdrobio i otimao Vam prirodne resurse bukvalno besplatno. Nisam siguran da ce u buducnosti biti nesto bolje, ocigledno je da i danas pojma nemaju odakle im dolazi zlo ili to svesno tolerisu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u