ЛУКАШЕНКО НАЈАВИО ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!

LUKAŠENKO NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT!

5 avgusta 2020

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko poručio je u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu da planeta klizi u propast i da bi mogla da „eksplodira“ u svakom trenutku.

„Naša planeta postepeno, ali sigurno klizi u propast. Čini se da je dovoljno zapaliti običnu šibicu i planeta će eksplodirati“, rekao je Lukašenko, prenosi Sputnjik.On je istakao da je najgore to što su međunarodno-pravni i multilateralni politički instrumenti regulisanja u stvari postali anahronizmi, koje niko ne uzima u obzir.

„Nažalost, ispostavilo se da svetske vladajuće elite nisu u stanju da razviju nove instrumente“, rekao je Lukašenko.

Ocenio je da svet postaje sve nestabilniji i nepredvidljiviji i da neslaganja između država i saveza nakupljena tokom poslednjih decenija prelaze u kritičnu fazu sukoba.

„U poslednje vreme nijedan od najvažnijih međunarodnih problema nije bio rešen“, kazao je Lukašenko tokom obraćanja.

Prema njegovim rečima, integracione strukture u svetu prolaze kroz sistemsku krizu, a neke su u suštini nestale i postoje samo na papiru.

U Belorusiji je danas na više od 5.500 biračkih mesta počelo rano glasanje na predsedničkim izborima, dok je glavni izborni dan 9. avgust, saopštila je Centralna izborna komisija.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

    Ili je Lukacenko vec pre star ili vi nesto podgrijavate situaciju????

  2. M says:

    Lukašenko je ovdje u pravu,svijet postepeno ali sigurno klizi u propast,u Veliki Svjetski Rat i Nevolje Ljute!I ne samo da to nitko neće spriječiti,nego će dapače neke budale to i potencirati!Trebat će zbilja jedan pametan i dobar da to sve nakon toga,dovede u red!Inače,fijuuu...!

  3. Milutin says:

    Lepo je rečeno, kad su zbog Srbije, a povodom Kosova, stavljeni van snage međunarodna pravila, uvođenjem presedana u međunarodne odnose, da će to imati dalekosežne posledice. Uništeni su svi mehanizmi, od OEBS-a da UN. Uvedeno je pravilo "duplih aršina" pa sad sa njima maše ko kako hoće. Najnoviji postpravni mehanizam je uvođenje pojma "odmetnička zemlja". I šta mislite, koja zemlja je predviđena da prva oseti "privilegiju" novog mehanizma Novog Vrlog Svetskog Poretka. A ostale zemlje stanite u red. Biće mesta i za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *