Лукашенко напао Путина!?

Lukašenko napao Putina!?

2 juna 2015

Belarussian President Alexander Lukashenko speaks during a press conference in MinskAleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije, na svom zvaničnom sajtu je objavio informaciju da je Belorusija zbog Moskve izgubila preko 3 milijarde američkih dolara.

Zbog promena u ruskoj ekonomskoj sferi, Belorusija je izgubila tri milijarde američkih dolara, stoji na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije, što su mnogi analitičari ocenili kao tihi sukob Moskve i Minska, odnosno, Lukašenka i Putina.

Najveće turbulencije na tržištu izaziva rublja, odnosno, pad vrednosti ruske rublje, pa je tako izvoz beloruskih proizvoda na tržište Rusije postao neprofitabilan.

U saopštenju beloruskog predsednika se ističe da Moskva podržava Minsk, te nada da će svi problemi biti rešeni, kao i fakt da Moskva i Minsk zajednički rade na pronalaženju najboljih rešenja.

Podsećamo, Lukašenko „nema dlake na jeziku“, pa je tako i pred potpisivanje osnivačkog sporazuma o Evroazijskoj Uniji, isticao moguće razloge zbog kojih bi mogao da odustane od ulaska u ovaj savez, što je i tada bilo tumačeno kao „razlaz Lukašenka i Putina“, međutim, ispostavilo se da su odnosi dva lidera i više nego fenomenalni.

Odnos Lukašenka i Putina je često bio predmet špekulacija, ali isto tako je često ocenjivan u medijima kao poseban i izvanredan, pa su tako mediji prilikom potpisivanja Minskog sporazuma za rešavanje ukrajinske krize komentarisali fakt da su se pri svakom susretu i razgovoru Putin i Lukašenko konstantno smešili.

Lukašenko je u novom saopštenju istakao da će Belorusija morati da izađe na nova tržišta sa svojim proizvodima, ističući posebno proizvode tekstilne i prehrambene industrije, što će za rezultat imati smanjivanje snabdevanja Rusije tim proizvodima.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Covek rekao da su u gubitku zbog sakcija i odmah cudo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *