ЛУКАШЕНКО: Неће бити рата у Белорусији, ми смо најмирољубивији народ на свету

LUKAŠENKO: Neće biti rata u Belorusiji, mi smo najmiroljubiviji narod na svetu

17 septembra 2023

Na teritoriji Belorusije neće biti rata, rekao je predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko na patriotskom forumu „Mi smo Belorusi!“

„Neće biti rata na teritoriji Belorusije, to je nemoguće. Mi smo najmiroljubivija država na svetu i nikome ne pretimo“, rekao je on, prenosi beloruska agencija Belta.Lukašenko je rekao i da je za Belorusiju jedina crvena linija njena državna granica.

On se tokom govora na forumu obratio i ljudima u susednim državama.

„Mi ne planiramo da se mešamo u vaše živote. Mi vam želimo samo dobrobit, sreću i mir. Ali svet je danas izuzetno nestabilan, a svaki nepromišljen potez bi mogao da ima teške i nepopravljive posledice. Ja ne bih voleo da naša zemlja ponovo postane teatar rata i da milioni naših građana stradaju“, dodao je beloruski predsednik.

Lukašenko je naglasio i da Belorusima ne treba ništa tuđe, ali da u slučaju agresije oni neće crtati nikakve „crvene, žute, crne ili plave linije“, već da je jedina linija koja postoji državna granica.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    brate i mi srbi bi voleli da smo tako miroljubivi sa jedno 50 bojevih glava:)..izgleda da samo puška glavu čuva od zapadnog zverinjaka...mislim da će rusi na kraju da iznajmljuju termonuklearne pacifikatore,na lizing:)..očigledno je da samo opšte posedovanje bar min.nuklearnih kapaciteta za MASOVNO uništenje garantuje ustvari OPŠTI MIR i PROSPERITET SVETA...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *