ЛУКАШЕНКО: Нећу да дозволим да Белорусију разбију на комаде и да јој приреде покољ

LUKAŠENKO: Neću da dozvolim da Belorusiju razbiju na komade i da joj prirede pokolj

2 septembra 2020

ALEKSANDAR Lukašenko je objasnio da poglavaru beloruskih katolika – nadbiskupu minsko-mogiljovskom Tadeušu Kondruseviču – nije dozvoljeno da uđe u zemlju zato što je u Poljskoj „dobio određene zadatke“.

Dodao je da je napustio Belorusiju da bi otišao na konsultacije u Varšavu i nameravao da se vrati sa „dobijenim određenim zadacima“.Još je dodao: „Želimo da to s njim dodatno proučimo. Ako se pokaže da je sve čisto i po zakonu – postupićemo po zakonu. Ne zanima nas ko je Kondrusevič – glavni katolik, glavni pravoslavni ili glavni musliman. Mora se živeti po zakonu“

Beloruski lider je – u intervjuu RT, a faktički se obraćajući sunarodnicima – rekao i ovo:

„Ne možete ni da azmislite koliko želim da se odmorim. Priželjkujem da i ja živim mirno, ljudskim životom. Nije stvar u vlasti, već u tome što ne želim da dopustim da Belorusiju razbiju na komade“.

Lukašenko je u ovom kontekstu posebno naglasio:

„Neću da dozvolim da budu pobijeni pošteni i čestiti ljudi koji su gradili moju zemlju. To (ako bi ovi koji su na ulicama preuzeli vlast) ne bi bila lustracija, o kojoj neki govore. To bi bio masakr. Kod nas bi bilo gore nego u Ukrajini“.

Prethodno je rekao da Rusija i Belorusija imaju „jednu Otadžbinu – od Bresta do Vladivostoka“.

KOMENTARI7 komentara

 1. petrovgrad says:

  Belorusi su skupo platili slobodu. Svaki treći Belorus je ubijen za vreme drugog svetskog rata. Srdja Rdja i ostale NVO nemaju šanse u Belorusiji, sve će ih pobiti Lukašenko.

 2. I Love Rusija - bato, baćuška says:

  Pa dobro be Lukša, nisi ništa dozvolio i šta sad paničiš, Putin će sve srediti za tebe, ne širi paniku i na ostale čak do Srbije, odma zemlju pripoji u Rusku zajednicu i završio si posao va vek vjekova, zato što zapad i imperijalisti rade na tome da prave razdore, cepanjam, da bi došao njihov uticaj u prvi plan. Kao što i ti reče "Neću dozvoliti!" Bilo vam je lepo da ste nezavisni bez nekog jasnog uticaja Rusije, ali sada vidiš koliko ti Rusija znači i treba u svakom smislu, opredeli se za savez. To isto treba i Srbija da učini, ako namerava da opstane kao neka zemlja u svakom smislu te reči.

 3. test01 says:

  Ne daj drzavu Luki, barem ti imas Rusiju uz sebe - a sada prestani da koketiras sa zapadom i da se pravis dasa pred Rusijom. Valjda si sada shvatio da Belorusija ima samo jedan izlaz ako zelite da sacuvate drzavi a bogami i naciju! Pogni glavu i izvini se cika-Putinu.

 4. Srbija, Rusija, ta nam treba unija says:

  Ne da je provalio Tadiju Kondruševića, igre su im tako providne da možete da ih čitate na veliku daljinu. Živeo Lukša, i neka mu Bog podari mir da čovek može malo glavu da odmori od tih jeftinih smicalica zapada preko Poljske.

 5. vanja says:

  Za one koji citaju na engleskom, moze se naci na sajtu Stalker Zone dugacak clanak o ulozi katolicke crkve u Beloruskom Maidanu.

  • Velika Metla says:

   vanja,iza SVEGA stoji satanistička ekspozitura na planeti Zemlji FaKITAn ! Ne samo u Belorusiji,nego SVUDA.

 6. Velika Metla says:

  Licemerna "eu" je mLogo zabrinuta i posvećuje pažnju na 2000 demonstranata u Minsku,gde živi najmanje 2 miliona stanovnika,a u celoj Belorusiji malo preko 10 miliona,a nije posvetila pažnju da je naprimer u Crnoj Gori demonstriralo preko 70% stanovnika zbog pljačkaškog zakona. E to je samo jedan od razloga zašto niko iole normalan ne želi u tu satanističku organizaciju zvana "eu".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *