LUKAŠENKO: Niko ne može sa Belorusijom da razgovara sa pozicije sile

LUKAŠENKO: Niko ne može sa Belorusijom da razgovara sa pozicije sile

22 avgusta 2013

aleksandar-lukasenko-belorusija-1328585176-66741Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zatražio da od vojnog vrha zemlje da nacionalna armija bude toliko brojna i tako naoružana da bude u stanju da odgovori „svim novim izazovima i pretnjama“.

„Naše Oružane snage moraju biti u stanju da u novim okolnostima garantovano zaštite suverenitet, nezavisnosti teritorijalnu celovitost zemlje. Moramo uraditi sve što je potrebno da imamo takvu oružanu silu da niko i ne pomisli da sa Belorusijom razgovara sa pozicija sile“ – naglasio je Lukašenko.

Beloruski predsednik je sve ovo izgovorio na savetovanju o daljem razvoju nacionalne armije.

„Svetski silnici – upozorio je svoj vojni i politički vrh Lukašenko – nastavljaju da vrše pritisak na unutrašnju i spoljnu politiku takozvanih „nepodobnih država“. Za to koriste najrazličitija sredstva, uključujući i primenu sile. Što se Belorusije tiče – do toga, na sreću, nije došlo i teško da će doći“.

Predsednik Belorusije posebno je ukazao da se situacija u svetu razvija veoma burno i pomalo smešno jer su i neke podobne države u međuvremenu postale nepodobne.

„U arapskom svetu su svrgnuli sve što se moglo svrgnuti. Sada već svrgavaju po drugi put, nastupajući kao mirotvorci, posebno Evropska unija“, ocenio je i podvukao da će borbena gotovost i mogućnosti beloruske armije uskoro biti provereni za vreme zajedničkih manevara sa ruskom armijom „Zapad-2013“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *