ЛУКАШЕНКО: Ниткови се чуде како још нисам умро

LUKAŠENKO: Nitkovi se čude kako još nisam umro

26 oktobra 2021

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su se ruska i kineska vakcina najbolje pokazale i da nije potrebno uvoziti sa Zapada preparate protiv kovid 19.„Kao prvo, ruska i kineska vakcina koje su takođe iz inostranstva, mnogo su efikasnije od zapadnih, zbog čega ih i kupujemo. Pod dva, po ruskim tehnologijama punimo vakcine. I treće, 2023. godine imaćemo belorusku vakcinu, koja će biti predviđena za sojeve koji će biti aktivni 2023. godine“, rekao je Lukašenko.

On je naglasio da republika ima dovoljno vakcina koje se proizvode po ruskim tehnologijama.

„Počinjemo da proizvodimo sami, ne kupujemo od Rusije“, dodao je on.

Beloruski lider smatra da su, među onima koji lobiraju zapade vakcine njegovi zapadni oponenti.

„Uhvatili se svi: predsednik ide u zone (kovid bolnicama) i još nije umro. Jedan nitkov je zaključio: Lukašenko ne umire jer se vakcinisao sa nekom od stranih vakcina“, primetio je on i ukazao da, osim „Sputnjika“ i kineske vakcine, nema drugih u republici.

„Te vakcine nisu ništa gore. Ubacaju nam ideju: uvezite Fajzer, Džonson i Džonson, Modernu itd. Zašto? Da bi oni mogli da se vakcinišu, dobiju pasoš i odu tamo, kod onih od kojih dobijaju instrukcije. Kako bi otišli na Zapad – zato im trebaju (zapadne vakcine). Idite tamo i tamo se vakcinišite“, zaključio je Lukašenko.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *