ЛУКАШЕНКО НОВОМ ОДЛУКОМ ШОКИРАО СВЕ

LUKAŠENKO NOVOM ODLUKOM ŠOKIRAO SVE

25 aprila 2021

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će uskoro potpisati dekret kojim će vlast, u slučaju nepredviđenih situacija, sa predsednika preći na Savet bezbednosti zemlje, a premijer će biti vršilac dužnosti šefa države.

Kako prenosi Sputnjik, Lukašenko je ocenio da u slučaju da se njemu nešto desi, nema garancija da će „sve biti normalno“.„Zbog toga ću potpisati dekret kako će izgledati vlast u zemlji. Ako ubiju predsednika, Savet bezbednosti će preuzeti vlast. Istog trena će se uvesti vanredna situacija, maltene do ratnog stanja, u slučaju da se neko primakne našim granicama“, rekao je predsednik Belorusije.

Prema njegovim rečima, Savet bezbednosti Belorusije će biti zadužen za donošenje odluka.

Lukašenko je, međutim, dodao da je malo verovatno da će do toga zapravo doći, ali da to čini „kako bi bio na oprezu“.

Nedavno su ruske i beloruske službe bezbednosti razotkrile navodni pokušaj ubistva Lukasenka i državnog udara u Belorusiji, za šta su kao organizator optužene SAD, što su one demantovale.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pingback: LUKAŠENKO NOVOM ODLUKOM ŠOKIRAO SVE – Prava istina o svemu

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    E, sad 'e njegovi da ga ubiju radi vlasti, valjda je Putin do sada i njemu napravio dvojnika. Dok im us kongres napada i ruši rusiju i belorusiju oni na bora-bori ispijaju koktele. Nema zime dok ne dođe, videće ameri da se protiv nas slovena nemere.

  3. Isukrst of evil says:

    Da,prevencije radi, posto se vekovima pokazuje kakvi su "ljudi" zapadni paraziti-vatikaneri,germani,angloseri i njihove podguzne muve poljaci,kromanjonci i slicni "demokrate". Ipak lako je njemu kad mu je Rusija iza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *