ЛУКАШЕНКО ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ЗАТВОРИО ГРАНИЦЕ

LUKAŠENKO OBJASNIO ZAŠTO JE ZATVORIO GRANICE

5 novembra 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je zatvorio granicu republike zbog epidemiološke situacije.

„Aleksandar Lukašenko je naglasio da je doneta odluka privremena i nije politički obojena“, navedeno je na sednici o merama za borbu protiv širenja virusa korona.Šef države je naglasio da je glavno bogatstvo zemlje – zdravlje i život građana, dok se epidemiološka situacija u svetu kreće najnegativnijim scenarijom.

„Ne mislim na rekordne cifre infekcije u većini evropskih država, Čak ni na zatvaranja u nekim državama. Očigledno će ekonomska šteta biti ozbiljna, ali o tome sad ne treba misliti“, naglasio je Lukašenko.

Podsetimo, Minsk je 29. oktobra ograničio ulazak u zemlju kopnenim putem „određenih kategorija fizičkih lica iz Litvanije, Letonije, Poljske i Ukrajine“.

Podsetimo, od 9. avgusta u Belorusiji se održavaju masovni protesti opozicije koja ne priznaje reizbor Aleksandra Lukašenka na mestu predsednika republike.

KOMENTARI2 komentara

  1. Dane says:

    Rece on i nesto drugo na istoj konferenciji. Da svim lekarima koje je skolovala drzava, ukoliko odu u inostranstvu da rade bit ce im zabranjeno da se ponovo zaposle u beloruskim zdravstvenih ustanovama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *