ЛУКАШЕНКО ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ЗАТВОРИО ГРАНИЦЕ

ЛУКАШЕНКО ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ЗАТВОРИО ГРАНИЦЕ

5 новембра 2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је затворио границу републике због епидемиолошке ситуације.

„Александар Лукашенко је нагласио да је донета одлука привремена и није политички обојена“, наведено је на седници о мерама за борбу против ширења вируса корона.Шеф државе је нагласио да је главно богатство земље – здравље и живот грађана, док се епидемиолошка ситуација у свету креће најнегативнијим сценаријом.

„Не мислим на рекордне цифре инфекције у већини европских држава, Чак ни на затварања у неким државама. Очигледно ће економска штета бити озбиљна, али о томе сад не треба мислити“, нагласио је Лукашенко.

Подсетимо, Минск је 29. октобра ограничио улазак у земљу копненим путем „одређених категорија физичких лица из Литваније, Летоније, Пољске и Украјине“.

Подсетимо, од 9. августа у Белорусији се одржавају масовни протести опозиције која не признаје реизбор Александра Лукашенка на месту председника републике.

KOMENTARI2 коментара

  1. Dane says:

    Rece on i nesto drugo na istoj konferenciji. Da svim lekarima koje je skolovala drzava, ukoliko odu u inostranstvu da rade bit ce im zabranjeno da se ponovo zaposle u beloruskim zdravstvenih ustanovama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u