ЛУКАШЕНКО објавио све тајне његовог односа са ПУТИНОМ

ЛУКАШЕНКО објавио све тајне његовог односа са ПУТИНОМ

7 августа 2020

Александар Лукашенко рекао је да је њему лично корона вирус био „намерно подметнут“, али да га је он „преболео на ногама“.У интервјуу украинском новинару Дмитрију Гордону, председник Белорусије је Владимира Путина назвао својим „старијим братом“:

„Владимира Владимировича искрено сматрам својим братом. Али, не у смислу година већ по – тежини. Старији брат треба да помаже, подржава, сугерише. Не да се намеће већ да подржава“.

– Чега све није било, али ми смо веома добри пријатељи без обзира на то. И надам се да ћемо остати пријатељи. Њему могу да кажем све што желим и он мени такође, можемо и да опсујемо – каже белоруски лидер.

Лукашенко је признао да постоје „одређене тензије“ између њега и руског лидера и дао објашњење:

„То је зато јер смо обојица – извините за моју нескромност – јаке личности“.

У интевјуу русофобу Гордону, белоруски председник, који ће се 9. августа борити за свој шести мандат шефа државе, изнео је властиту процену да Путин неће остати на власти до 2036. године, јер се не намерава да се одржава на власти по сваку цену:

„Путин никада неће бити председник Русије до 2036. године. Гарантујем сто одсто. Све зависи од ситуације, видите каква је ситуација, а боља бити неће. Наравно, сви ће кривити Лукашенка или Путина, али Путина се неће држати за власт плавим старачким рукама. Пронаћи ће начин да на власт дођу они, можда и појединац, који ће наставити садашњи пут“.

Немачку канцеларку Ангелу Меркел назвао је вучицом без које ће Европа изгубити моћ.

Додао је да се они који разговарају са Путином „не умарају“, а да Меркелова „може уморити“. За пример је навео да су због ње преговори у Минску о Донбассссу трајали дан дуже.

Посебно је нагласио да највећи део одговорности за губитак Крима лежи на самој Украјини:

„Украјина није имала ни власт ни жељу да одбрани свој комад земље. Крим је 2014. могло предати само руководство земље. Остало су детаљи“.Нагласио је да има утисак да Украјини није потребан ни Донбас.

Рекао је и да поновно уједињење Русије и Крима не доживљава као претњу Белорусији:

„Русија није агресорска земља“.

У интервјуу је рекао да би сам (да је био на челу Украјине) био спреман да се бори за Крим.

(Факти)

KOMENTARI6 коментара

 1. Istina says:

  Cim se ti ulizujes ukroustasi znaci da si pri kraju. Krim je oduvjek bio ruski, u jednom momentu su ga oteli I Dali kvazidrcavi ukrajini. Sad je Pravda zadovoljena. vas dvojica konvertita ga mozete pusti Rusima.

  • Слободанка says:

   Белорусија је низијска земља без природних граница. Нема језера, река и планина које би чиниле њене границе. Овако почињу опис географије Белорусије: "Укупна дужина граница Белорусије износи 3.642 километара, од чега највећи део заузима граница са Русијом - 1.312 километара." Међутим тачније би било рећи да највећи део границе је према натовским и пронатовским земљама > 2.330 км (Украјина 1.111 км, Литванија - 640 км, Пољска - 418 км и Летонија 161 км). Од укупне дужине границе од 3642 км то је 63,98 посто и још су те границе без природних баријера. Белорусија на мапи изгледа као повећи колач пружен према Западу. Затим у питању су и економски односи Белорусије са њеним западним суседима. То одређује политику Белорусије. Овај пут могуће је да суседи попут Пољске, Украјине итд. настоје да убаце штетан клип у односе између Белорусије и Русије. Они би да помогну да се Белорусија удаљи од Русије, а затим ...

 2. šiško says:

  Ukrajinski pronacistički političari su znali da boriti se za Krim znači učiniti čitav niz ustupaka ruskom stanovništvu, a oni na to nisu bili spremni. Oni su hteli da celovitost zemlje očuvaju čvrstom rukom. Možda bi im to i uspelo da nije bilo Rusije. Ali Rusija je zaustavila tu čvrstu ruku koja je krenula da kažnjava Ruse za neposlušnost (setimo se spaljivanja preko četrdeset gradjana u Odesi). I tako, Krim se otcepio, Bože zdravlja i Donbas će, a i veći deo ostatka ukrajine takodje. Eusija će ove delove brzo oporaviti, a ostatak ukrajine će zapad cediti, cediti a zatim ispljunuti. I tako će Ukrajina nestati.

 3. Косовац says:

  Факти. Моја стара коментаторска љубав. Та се моја љубав удала. Удала се за неког држећег сорошоида. То сам закључио зато што је овај чланак о Лукашенку и Путину изишао из исте славине као и она писанија о Трампу. Сорошоидни новинари су способни да се тако брзо прешалтују. Овде је нешто пригустило, па су морали да иду на О'рук. ……….Чујеш, Лукашенко објавио све Тајне његовог односа са Путином. Мислим да је то Шокантно. Запалиће сав Интернет, чак и оне шуме у Грчкој.

 4. Риста says:

  Ја сам се "шокиро" када сам схватио да је поштена жена ФАКТИчки преко ноћи постала курва и оставила мужа ко гоно. Данас је Вучићева најмлађа љубавница. А сви ти данашњи сорошоиди поново важе за јавне родољубе. Илити проститутке. Има једна од мојих многобројних старих симпатија скојом сам се швалеро навелико и дуготрајно, па после прелетела код Сороша а онда је ногу, покушала да се врати мужу али постала јавна проститука родољубивог усмерења. Швалера се поново само снама слепцима и докторима. Ја је задовољим само када сам усамљен и тужан. То био Ивнинг Пост а име швалерке је тренутно табу. Не смем "јавно" да се гласам, па употребљавам египатске хијероглифе.

 5. Риста says:

  Пољска, Белорусија, односно Лукашенко и још неке сиће као Румунија, Мађарска и Литванија ако се не варам, су све покушале да изграде "мост" према Украјини након повратка Крима у Русију...Али ето јада...Руси уопште нису њих укалкулисали а нису били разрађени ни у америчким плановима и одвисили без вешања. Понеки сетни уредник се са сетом сећа родољубивих прохтева исцрпљених бораца. Лукашенко је задњи покушао да наскочи а први отпао. Џаба је пкушао да заусзме високо место на Минским преговорима. Ритнуло га нешто. Увек ме шокантно шокира када Лукашенко показује љубавне иснтинкте. Никако му не иде од...руке. Још увек ми није јасно шта то он хоће да одбаци а шта би добио заузврат. Без Путина се плаши и у клозет да оде а толико би хтео да буде храбар. Кад год је покушао да сере сам и у миру своје приватности, увек га на вратима сачека неки амбасадор са западним клозет папирима. Купио он неколико пута, али није се исплатило јер амбасадори нису хтели ништа да купе од њега а опште познато да су западни амерички тоалет папири претанки. Чак их ни Черчил није волео и то је јавно изјавио након што није имао другог избора него да се обрише са америчким клозет папирима. Не волем га више. Прође љубав, нестаде лепота. То је Лукашенко данас. Покушао мало швалерања са Америком али му се није допала позиција клозетске чистачице па се нашао на муци а избор му се нагло смањио. Ипак, више бих волео да се преоперише у руску старлету. Мислим да и он о томе свакодневно мисли. И жали данас за позицијом врхунске сараднице, али касно. Нисам знао да Руси могу бити толико немилосрдни и неосетљиви према својим шареним неверницама. Лукашенко већ годинама баца пепо на све стране. Мислим да ће на крају дозволити изградњу руске базе од целе Белорусије. Нема другог пута за њега. Нема ни времена. Ако буде чекао до пролећа, дочекаће Пролеће, само му се неће свидети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u