ЛУКАШЕНКО ОДГОВОРИО АМЕРИКАНЦИМА: Kада Бајден закаже превремене председничке изборе и ја ћу…

ЛУКАШЕНКО ОДГОВОРИО АМЕРИКАНЦИМА: Kада Бајден закаже превремене председничке изборе и ја ћу…

8 маја 2021

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да би превремене председничке изборе у Белорусији било могуће спровести само у случају ако би се паралелно са њима одиграли нови избори за председбика САД.

„Јавно о томе говорим. Ја сам у потпуности за то да се избори које Запад тражи – одрже. Преживећу све, чак ћу и прекорачити преко чињенице да смо независни и суверени. Спреман сам. Али паралелно са Американцима. Нека и они закажу превремене изборе и ми ћемо истог тог дана да их одржимо“, рекао је он.Лукашенко је подсетио и на то како су изгледали последњи избори у Америци, када су људи, како је рекао, гласали путем поште, а гласови Доналда Трампа су бацани у ђубре.

„Обрисали су под тадашњим председником, штавише, још увек му не дозвољавају да се огласи путем Твитера. Блокирали су га“, рекао је он.

Одговорићемо на санкције

Огласио се и белоруски шеф дипломатије Владимир Макеј који је рекао да је званични Минск припремио одговор уколико Запад уведе нове санкције Белорусији, а није искључено и да би тај одговор могао да се одрази на активност европског бизниса у земљи.

Kако је појаснио, у питању су симетричне, али и асиметричне мере иако није прецизирао о чему је конкретно реч.

„Многи медији пишу о томе да Белорусија предузимајући реципрочне мере пуца сама себи у ногу. Међутим, то није тако, нико себи неће пуцати ни у ногу, ни у главу, ни у срце. Прецизно ћемо прорачунати све могуће опције како се мере не би одразиле на наше грађане“, рекао је Макеј.

Такође је додао и да се нада да ће здрав разум на крају победити сво ово лудило и да ће „наши партнери разумети шта све стоји иза захтева тих криминалаца да се уведу санкције против својих грађана“.

KOMENTARI4 коментара

  1. Isukrst of evil says:

    Bravo Luki, svaka je bas na pravom mestu, tacno ubodena u gangliju zapadnog "coveka". Putin i Luki su pravi tandem protiv fasista, nacista i vatikanerskih klerofasista sa prezaduzenog i deindustrijalizovanog (propalog) zapada.

  2. persida says:

    Ziv bio, Luki, samo udri barabe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u