ЛУКАШЕНКО ОДГОВОРИО АМЕРИКАНЦИМА: Kада Бајден закаже превремене председничке изборе и ја ћу…

LUKAŠENKO ODGOVORIO AMERIKANCIMA: Kada Bajden zakaže prevremene predsedničke izbore i ja ću…

8 maja 2021

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bi prevremene predsedničke izbore u Belorusiji bilo moguće sprovesti samo u slučaju ako bi se paralelno sa njima odigrali novi izbori za predsedbika SAD.

„Javno o tome govorim. Ja sam u potpunosti za to da se izbori koje Zapad traži – održe. Preživeću sve, čak ću i prekoračiti preko činjenice da smo nezavisni i suvereni. Spreman sam. Ali paralelno sa Amerikancima. Neka i oni zakažu prevremene izbore i mi ćemo istog tog dana da ih održimo“, rekao je on.Lukašenko je podsetio i na to kako su izgledali poslednji izbori u Americi, kada su ljudi, kako je rekao, glasali putem pošte, a glasovi Donalda Trampa su bacani u đubre.

„Obrisali su pod tadašnjim predsednikom, štaviše, još uvek mu ne dozvoljavaju da se oglasi putem Tvitera. Blokirali su ga“, rekao je on.

Odgovorićemo na sankcije

Oglasio se i beloruski šef diplomatije Vladimir Makej koji je rekao da je zvanični Minsk pripremio odgovor ukoliko Zapad uvede nove sankcije Belorusiji, a nije isključeno i da bi taj odgovor mogao da se odrazi na aktivnost evropskog biznisa u zemlji.

Kako je pojasnio, u pitanju su simetrične, ali i asimetrične mere iako nije precizirao o čemu je konkretno reč.

„Mnogi mediji pišu o tome da Belorusija preduzimajući recipročne mere puca sama sebi u nogu. Međutim, to nije tako, niko sebi neće pucati ni u nogu, ni u glavu, ni u srce. Precizno ćemo proračunati sve moguće opcije kako se mere ne bi odrazile na naše građane“, rekao je Makej.

Takođe je dodao i da se nada da će zdrav razum na kraju pobediti svo ovo ludilo i da će „naši partneri razumeti šta sve stoji iza zahteva tih kriminalaca da se uvedu sankcije protiv svojih građana“.

KOMENTARI4 komentara

  1. Isukrst of evil says:

    Bravo Luki, svaka je bas na pravom mestu, tacno ubodena u gangliju zapadnog "coveka". Putin i Luki su pravi tandem protiv fasista, nacista i vatikanerskih klerofasista sa prezaduzenog i deindustrijalizovanog (propalog) zapada.

  2. Ivke says:

    Moša! Bravo majstorčino

  3. persida says:

    Ziv bio, Luki, samo udri barabe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *