ЛУКАШЕНКО ОДОБРИО: Србији наоружање…

LUKAŠENKO ODOBRIO: Srbiji naoružanje…

1 januara 2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u prvoj polovini 2019. godine odobriće isporuku četiri „miga 29“ za Vojsku Srbije, posle čega će naša država imati eskadrilu od čitavih 14 letelica koje važe za jedne od najboljih borbenih aviona na svetu.Bolji standard Vojske

Ovu informaciju zvanično je potvrdio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji podseća da Vojska Srbije trenutno, sa šest „migova“ koje nam je poklonio ruski lider Vladimir Putin, ima ukupno deset lovaca „mig 29“. Vulin podseća i da će naredne godine Rusija srpskoj vojsci isporučiti 30 modernizovanih tenkova T-72 i 30 oklopnih vozila BRDM-2, što je dogovoreno vojno-tehničkim sporazumom dve države od pre tri godine.

Ministar odbrane ističe da su opremljenost vojske i standard njenih pripadnika danas daleko bolji.

– Sa ponosom kažem da danas imamo deset lovačkih aviona „mig 29“, od kojih je devet u letnom stanju, dok naredne godine u skladu sa sporazumom o vojno-tehničkoj saradnji stižu još četiri takva aviona iz Belorusije. Stiže i ranije dogovorena isporuka 30 modernizovanih tenkova T-72 i isto toliko bornih kola iz Rusije.

Prema Vulinovim rečima, Srbija ostaje vojno neutralna zemlja što je objasnio time da se trudimo da imamo približan broj vojnih vežbi sa zemljama i sa Istoka i sa Zapada.

– Kao što smo od ruskog predsednika Putina dobili na poklon šest „migova“ za koje plaćamo samo modernizaciju i naoružanje, tako je i sada u opticaju zaista povoljan, moglo bi se reći gotovo bratski aranžman sa Belorusijom – navodi jedan od sagovornika.

(Mediji)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dusan says:

  Sve je to ok bez savremenih srestava nismo nista.Tako da se treba modernizovati sve ostalo.

  • miki says:

   Bez pvo možemo da ga duvamo. Pod dva vežbe za jedinice za napade u pozadini neprijatelja.

 2. petrovgrad says:

  Sve se ovo radi ako Crna Gora, Hrvatska, Sloveniaj, BJRM krenu na istok, onda Srbija i R Srpska dobijaju zadatak da ih ispeglaju. Da bi izvršili zadatak treba nam malo raketica od tavarišća Putina i Lukašenka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *