ЛУКАШЕНКО ОТКРИО ШТА МИСЛИ О ПУТИНУ

LUKAŠENKO OTKRIO ŠTA MISLI O PUTINU

6 januara 2021

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da ruskog predsednika Vladimira Putina smatra za prijatelja.

– Da, njega smatram za prijatelja – rekao je Lukašenko u intervjuu za televiziju „Rusija 1“ koji će tek biti emitovan.S druge strane, tako nešto ne bi mogao da kaže i za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Kada je reč o odnosima sa Amerikom, Lukašenko kaže da Minsk želi da gradi odnose sa Vašingtonom.

– Mi želimo da gradimo i gradićemo odnose sa njima – rekao je beloruski predsednik u intervjuu čiji je jedan deo poznata ruska novinarka Naila Asker-zade, autor intervjua, objavila na svom telegram kanalu.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. I Love persida says:

    Ako pogledate životnu priču Mihaila Gorbačova, i on je gradio odnose sa Vašingtonom i zato je izgubio i KGB i SSSR i zamalo čitavu Rusiju, samo zato što su on i njegova supruga bili prijatelj zapadu, a kućni prijatelji sa Ronaldom Reganom i Nensi Regan. Začas mu se rasturila zemlja i pala u ekonomsku katastrofu. Njegov naslednik Boris Jeljcin radi tako jadnog stanja Rusije do kraja svog života nije mogao da se izleči od tuge i alkohola, ali Bogu hvala pripremio je sebi za naslednika najpodobnijeg čoveka za Rusiju, koji ne pije i ne tuguje već podiže Gaspromnjet i ekonomiju Rusije i sve iznova vaskrsava. Dakle, Lukašenku bi najbolje bilo da pita svog druga Putina kako se to grade odnosi sa Vašingtonom a da pri tom ne dobiješ njihove Vaške. Bolje bi mu bilo da se ne folira, i Rusija i BeloRusija koriste tako-zvanu Miroljubivu Aktivnu Koezistenciju sa svim ostalim zemljama, a to je već rekoh ideologija opstanka u miru protiv imperijalista i kolonijalista sa zapada a možda i sa istoka od Izraela i Turske. Ovu politiku je koristio čuveni mašin-bravar Tito koji je osnovao ligu nesvrstanih zemalja koji je tada bio i najjači blok na svetu, ovo je pokušao i mašin-bravar Toma Nikolić ali mu je sistem ukrao drug Vuči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *