ЛУКАШЕНКО ОТКРИО СВЕ КАРТЕ: „Путин и ја знамо…“

LUKAŠENKO OTKRIO SVE KARTE: „Putin i ja znamo…“

30 avgusta 2020

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da on i njegov ruski kolega Vladimir Putin shvataju šta može da se dogodi ukoliko se situacija u Belorusiji „prespava“, ali da je za sada zemlja u stanju da sama sebi obezbedi zaštitu.

„Juče ste čuli izjavu našeg suseda i mog dobrog prijatelja predsednika Rusije Vladimira Putina, koja nije data jer Rusi hoće da zaštite Belorusiju. Slušajte, sami ćemo se zaštititi. Ali ruski predsednik i ja shvatamo šta bi moglo da se dogodi ukoliko ‘prespavamo’ situaciju“, rekao je Lukašenko, a prenosi državna agencija „Belta“.Kako je rekao, u slučaju pogoršanja situacije, Belorusija bi mogla da se pretvori u „pozorište vojnih operacija“, koje bi zapadne zemlje iskoristile protiv Rusije.

Belorusija – odskočna daska ka Rusiji

On je istakao da neprijatelji Belorusije žele da slome vlast i „podmetnu drugu“, koja će tražiti koja će tražiti u inostranstvu da se uvedu trupe.

„Onima na Zapadu nije Belorusija potrebna. Belorusija je, kao i obično, odskočna daska za Rusiju. Ali ne na isti način na koji je Hitler grupu vojske ‘Centar’ bacio na Moskvu. Druge su tehnologije u pitanju. Treba slomiti aktuelnu vlast, poturiti drugu, koja će se obratiti stranoj državi da uvede trupe i pruži podršku“, rekao je Lukašenko.

Beloruski lider je dodao da je „njima u Belorusiji potrebno tržište na kojem će trgovati svojim proizvodima“.

Razmislite šta će biti ako u Belorusiji „eksplodira situacija“

Istovremeno, on je pozvao strane zemlje da razmisle o tome šta će se dogoditi na evropskom kontinentu ukoliko u Belorusiji „eksplodira situacija“.

„Treba se smiriti, a oni iz inostranstva treba da se uzmu u pamet, smire i razmisle u šta bi mogla da se pretvori Evropa, ako ovde ‘eksplodira situacija’. Vi odlično razumete“, rekao je beloruski lider.

Prema njegovim rečima, vojna pretnja Belorusiji od strane Zapade zaista postoji. Podsetio je da je NATO prebacio 18 aviona ka beloruskim granicama i počeo da izvodi vežbe.

Ako se neko samo drzne da „pipne“ zapadnu granicu…

Lukašenko je naglasio da će Minsk i Moskva uključiti zajedničke grupe oružanih snaga ukoliko se neko drzne da dirne zapadnu granicu Savezničke države.

„Imamo dogovor. Predložio sam Putinu da razmislimo o tome šta ćemo učiniti. On mi je rekao da znamo šta oni žele. A Putin je već prošao kroz nekoliko takvih faza, od Čečenskog rata, i zna šta se dešava oko granica. Dogovorio sam se s njim. Mi ćemo se nositi s tim problemom. Ali ako se oni se preko granice drznu, potrebno je uključiti zajedničku grupu oružanih snaga, čija je osnova beloruska vojska“, rekao je Lukašenko.

On je istakao tokom radne posete preduzeću LLC „Savuškin-Orša“ u Vitebskoj oblasti da na teritoriji Belorusije ne postoji nijedan vojnik Ruske Federacije, kao i da zemlja ima dovoljno sopstvenih snaga da odbrani suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

„Nijedan vojnik iz Rusije nije prešao našu granicu. Mi i dalje izlazimo na kraj sami. Ali nama glas, ruka ili noga neće ni zadrhtati da zajedno ‘regulišemo’ sve one koji se drznu da dirnu našu zapadnu granicu Savezničke države“, rekao je Lukašenko.Verujem da je ruska vakcina kvalitetna

Beloruski lider se osvrnuo i na pitanje ruske vakcine protiv kovida 19, rekavši da veruje u njen dobar kvalitet i podsetio da je porodica ruskog predsednika već isprobala.

„Evo zašto verujem Putinu – on je na svojoj porodici testirao tu vakcinu. Zato smo se dogovorili da i nas uključe. Oni su veoma ozbiljno prošli faze. Mnogi poznati oligarsi su se vakcinisali“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da mu je ruski predsednik obećao da će Belorusija biti prva koja će dobiti tu vakcinu.

KOMENTARI10 komentara

 1. Kosovac says:

  Između Kalinjingrada i Rusije nalazi se Lukašenko. Ako bi Sorošoidi hteli nešto da postignu, to bi im uspelo ukoliko Lukašenka izbace iz Belorusije. Da bi to postigli, sorošoidi evo izbacuju u žižu i svoje najbolje igrače, evo i Aleksandra Vučića. Sada bi Srpska Opozicija (SO) rekla, šta je to Belorusija veličine kao ona mala Srbija, kako ona može da bude pretnja bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država? E, pa burazeri može, može zato što je Rusija stala sa Njene strane, ne kao onomad Černomirdin uz Srbiju. Uz put, da prevedem prezime ovog ruskog velikana Černomirdina: Crna Njuška. Černajanjušković, bilo bi na Srpski. A onaj moj komentar za Hrvatsko stopalo poslato srpskom ratniku, ne?

 2. Drug Stalin says:

  Dragi Lukašenko, nijedan ruski vojnik i ne treba da pređe vašu granicu da bi vama pomogao jer Rusi imaju takve "Kaćuše" koje preleću i njihovu i vašu granicu i kokaju neprijatelja praveći ga u prah i pepeo. Svi mi znamo kakvi su zapadni "prijatelji" to će sam Gospod reciklirati u paklu. Na ovaj način će samo učvrstiti veze dve Rusije a bogami i širi istočni front protv njih, oni su bukvalno pretnja čitavom svetu, izazivaju nestabilnost i revolucije radi sopstvenog uticaja, sada to čine i globalno njihovim bojnim otrovom sars-kovid.

 3. Rista says:

  Hheheheheh...kikikikiki, al cvrkuće, al cvrkuće. Tako to ide kada shvati a shvatio je. Meni već nekoliko puta palo na pamet da postoji mogućnost da mu Putin uvalio prolećnu vragoliju. Posle Lukašenkovih ucena kada se onako silovito i brezobrazno ponašao prema ruskim oligarsima i nije teo da im plaća reket, Putinove službe "podmetnule" Zapadu da se neće mešati u slučaju da zapad aktivira spavače u Belorusiji. A zapad ko zapad, oma pritisno zvono i sve krenulo. Ko u Srpskoj skupštini. Nego, sada i Belorusija prva za vakcinu od Rusije? Čuj ovo - vakcinisao prorodicu. Pa nije, nego samo jedan komad ćerke koju je "steškom mukom" stavio na test, pa ako krepa, aj ćerka je i nije ni važno. Uopšte i nigde nisam pročitao da se vakcinisala cela porodica(KOJA???)bivša, što znači i Putin. Putin je razveden i živi sam ko ker i sa redovnim KGB švalerkama i ima nekoliko komada ćerki. Svaki malo samostalniji precednik, bez obzira da li je sa ženom ili bez žene, sam bira švalerke i lupa recke. Kad vidi neku dobru žensku, samo namigne jednom od agenata koji ga pomno prati i gleda u oči. To veče, ženska pored koje je prošao precednik ima svoj prvi kontakt. Ako je udata, što najčešće njoj i nije važno, muža pošalju na neku novu misiju dok precedniku ne dosadi njegova ženska. Zato što seks čini čoveka stabilnijim i mora da ima redovan seks. Nekoliko puta dnevno. Zavisi od izbora. Zato i oženjeni precednici imaju švalerke, jer žena posle 10 do 15 godina braka više nije na nivou da pruži "stabilan" seks precedniku i on se onda pogubi i zapeni ko bik ispred krave. Nabo bi sve u letu jer seks sa jednom ženom cela veka, jeste najlepši ali jeste i najdosadniji. I jeste istina, tako bar kažu psiholozi koji vode računa o svevišnjem miru precednika. Zato i Tito imao švalerke a Jovanku zatvorio u podrum a zato se Putin razveo. I ja bi zato, da sam precednik. Vala se nauživao vako mator. Ovo ne važi samo za precednike Amerike. Oni niti su samostalni, niti sposobni za neka veća seksualna naprezanja. Njih niko ništa ne pita i njih niko ne .... 3%! Zato su najbolji američki precednici bivši glumci. I zato su tako ljubomorni na Putinovu slobodu življenja.

  • Ivke says:

   Ti se mnogo razumes a vidim imas i vemena dok si napisao ceo rat i mir u komentarima :)

   • garo says:

    @Ivke ......Zar nevidis da je Rista bolestan , obicna budala.

    • Tata je sine says:

     Sirota mu majka, rodila je Ristu na psihijatrijskoj klinici iz bluda sa više psihijatrijskih pacijenata.

 4. Rista says:

  Znači, Belorusija je prva kod Rusa za vakcinu a Srbija je prva i kod Rusa i kod Kineza. Još samo da nam saopšte da je Srbija prva i kod Gejca pa da budemo trostruki prvaci. U breee, na ovoj planeti sve više gilipteraja, kurvanluka i prostitucije i to sve sa vrha. Kao primer, be! Korona naprimer, je nacistička prostitucija, stim što političari i lekari na jednoj strani, guze ceo svet na drugoj strani. Može biti da narodi sveta sve više i sve voljnije, čak sa radošću okreću zadnjicu prema političarima i lekarima ne bi li ovi dobili srčani udar od seksa. A narod ko narod, ponekad sam sebe seksa bez veze pa što ne bi dao i ovima iz globalne štake. Ima samo jedan problem. Političari i lekari niču ko trava posle kiše po megatrendovima, i narod će uskoro biti prisiljen da zatraži predah. Ne znam kako će se to dogoditi, ali redovno silovanje uvek sretne reakciju. Do sada sve to išlo ko podmazano, ali mislim da će uskoro narod zaribati. Ubrzo nakon oštećenja cilindri će mu i prolupati a onda zdravo pameti. To će opet biti bahanalije, samo u suprotnom smeru. Uopšte uzev, čovek tako živi na Planeti Zemlji oduvek.

  • Grom says:

   Bitno da si ti znao šta si hteo da kažeš...

  • test01 says:

   Tako je Risto, nema nam druge nego da skinemo gace i nacrtamo metu a Gejcovi-Sorosevci, Kina i Rusija ce da nas gadjaju sa vakcinama kao sa pikadom - pa ko pobedi pobedi... Mi smo ionako "neutralni" po definiciji faraona koji vlada Srbijom, sto znaci moze da nas j... ko god stigne.

 5. M says:

  Lukašenko i Putin su se loše dogovorili ako misle braniti Bjelorusiju od napada,na Bjeloruskom tlu!Nego to trebaju činiti na tlu napadača!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *