ЛУКАШЕНКО ПОКАЗАО СВИМА како се разбијају западне обојене револуције

LUKAŠENKO POKAZAO SVIMA kako se razbijaju zapadne obojene revolucije

11 avgusta 2020

ALEKSANDAR Lukašenko već drugu noć uzastopno na delu pokazuje šta je Viktor Janukovič morao raditi da sačuva i svoju vlast i Ukrajinu od državnog prevrata u formi obojene revolucije navođene na cilj iz američke ambasade u Kijevu.

Svestan da se ne radi o pravu mirnih građana na mirne proteste, već o pokušaju obojene revolucije u njegovoj zemlji, beloruski lider demonstrira kako treba da funkcioniše država koja je na taj način napadnuta.Beloruska policija i žandarmerija (tzv. unutrašnja vojska) energično rasteruju jezgro „majdana“, od nekoliko hiljada mladih ljudi, u centru Minska.

Jedan od glavnih okršaja dogodio se na prospektu Pobednika.

Čulo se više desetina detonacija šok-bombi.

Snage bezbednosti su protiv najagresivnijih koristile i suzavac i gumene metke.

Desetine su pohapšene, a dobar deo je potisnut prema Starom gradu.

„Obojeni“ podigli barikade od kontejnera pored robne kuće „Riga“. Isto su pokušali i na Puškinovom trgu.

Demonstranata je i u tom delu grada mnogo.

Nema podataka o povređenim i eventualnim žrtvama.

Pojačane policijske snage dežuraju u svim ulicama u centru Minska.

Ima indicija da u gušenju „majdana“ u Misnku učestvuju i elitna antiteroristička jedinica „Alfa“ i vojne specijalne snage.

Do sukoba i upotrebe šok-bombi, suzavca i gumenih metaka došlo je i u Brestu.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad3 says:

    kaže da je "demonstrant" poginuo jer mu je eksplodirala ručan bobma u RUCI, alo ko bre to ide na bilo kakve demonstracije sa ručnim bombama, očigledan je pokušaj državnog udara.Uopšte male grupice organizovane iz inostranstva i ne mogu da izazovu velike demonstracije ako ne postoji zaista opravdano i veliko nezadovoljstvo grdjana, a lokalnim elitama je najpametnije da vode računa u vezi unutrašnjeg nezadovoljstva i RADE posao koji im je zadat u upravljanju državom.Postoje MIN. zahtevi funkcionisanja države i SVAKA lokalana elita koja se OGLUŠI to rizikuje da ima "obojenu" revoluciju.TO je jedina dobra stvar od američkog "izvoza demokratije",ko zna možda je i namerno:)

  2. petrovgrad says:

    Krenuo sa bombom da uveliča skup. TO NISU DEMONSTRANTI, VEĆ TERORISTI. Ako Ja krenem na proteste, neću dozvoliti da neko iza mojih ledja gadja policiju kamenicama. Kamenica ako udari u glavu može da uvbije. Demonstranti i protestanti nesmeju dozvoliti da se medju njima ubacuju teroristi. Gde su redari i organizatori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *