ЛУКАШЕНКО: Пољска има план за Белорусија, ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ!

ЛУКАШЕНКО: Пољска има план за Белорусија, ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ!

29 октобра 2020

БЕЛОРУСИЈА је затворила своју границу са Литванијом. Званично: због ситуације са пандемијом коронавируса. Није прецизирано за који период је граница затворена.

Међутим, литвански Сејм (парламент) званично прогласио Светлану Тихановску, за „изабраног председника Белорусије“. Упркос томе што је на недавним председничким изборима добила само 10 одсто гласова.Могуће је да ће званични Минск затворити и границу према Пољској.

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је Пољска бацила око на „целу Белорусију“:

„Пољацима је потребна цела Белорусија. Само, нека знају да им то неће успети чак и ако цео НАТО уђе у Белорусију. Неће, чак и ако останемо сами. Сви ћемо умрети за своју земљу. Не дај Боже, наравно. Нека они о овоме воде рачуна“.

Лукашенко је овако наступио приликом именовања секретара националног Савета безбедности Валерија Вакуљчика за инспектора за Брестску области, министра унутрашњих послова Јурија Караева за инспектора за Гродњенску област, а заменика министра унутрашњих послова Александра Барсукова за инспектора за Минск.

Сва тројица ус истовремено добила ранг помоћника шефа државе.

Лукашенко је у овом контексту подсетио да су се у Гродну након (и ранијих) председничких избора „вијориле пољске заставе“.

Посебно је упозорио: „Не губите из вида да се Натовци – шта год говорили – поводом наше земље нису смирили!“

Лукашенко се осврнуо и на масовне протесте у Пољској:

„Они имају гомилу богатих људи, али и много сиромашних. Јаз међу њима је огроман, а то је најопасније за сваку државу. У Пољској се свашта нагомилало, а окидача су два: за сељаке – крзно, за жене – абортуси. У Пољској је револуција дуго сазревала. Зато сам им говорио не гурајте нос у туђе ствари. Нису послушали, а сад су се увалили“.

У наставку је још рекао:

„Хтели су да код нас изазову револуцију, у сваком случају – метеж, а сами су то добили… Пољски председник Анджеј Дуда победио је на намештеним изборима. Са само пола процента предности. То је било фалсификовано. Одатле је и кренуло. Желели су да проблеме увале нама, али Пољаци нису будале“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u