ЛУКАШЕНКО ПОНУДИО ПОМОЋ МАКРОНУ: Има решење за спор са муслиманима (ВИДЕО)

LUKAŠENKO PONUDIO POMOĆ MAKRONU: Ima rešenje za spor sa muslimanima (VIDEO)

2 novembra 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ponudio je pomoć francuskom kolegi Emanuelu Makronu u posredovanju sa predstavnicima muslimanskog sveta.

Podsetimo, nedavno je francuski lider svojim oštrim izjavama okrenuo muslimane širom sveta protiv sebe.Tokom sastanka sa mitropolitom minskim i zaslavskim Venjaminom, predsednik Belorusije je naglasio da će država u Belorusiji uvek biti posvećena međuverskom miru.

„Znate da izuzetno cenimo konfesionalni svet koji smo uspeli da formiramo za četvrt veka. Možda previše neskromno, ali ponosan sam što se to dogodilo u godinama kada sam morao da služim našoj zemlji. Zaista to cenim, to je duboko lično.

Morate shvatiti da se nikome nećemo odreći međuverskog sveta koji smo razvili. Uvek ćemo mu biti posvećeni … Uporište ovog sveta je Pravoslavna Crkva. Jednostavno zato što je gigantske veličine u poređenju sa drugim konfesijama.

Muslimani nam nikada nisu stvarali probleme. Često kažem da su muslimani na svim izborima gotovo 100% podržavali vlast i mene kao predsednika.

Nikada sebi nećemo dozvoliti ono što je francuski predsednik nedavno počeo da izjavljuje o slobodi govora i verskim osećanjima: šta će vam to dati u zemlji ako počnete da kritikujete muslimane?

Možda mu samo treba posredovanje između njega i muslimana? Ovde mu mogu pomoći, jer sam u vrlo dobrim odnosima sa muslimanima.

Ali kategorično je neprihvatljivo da se mešate u osećanja vernika. Nikada nećemo dozvoliti da bacamo kamenje na vernike. Moj stav je uvek bio takav: svako treba da nađe svoj put do hrama“, rekao je Lukašenko.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Avangard-Kinzal says:

    HAHAHAHA, bravo Luki, posredovanje treba, kako se oni vole mešati kod nas tako sad treba se mešati gde su za zapad bolna pitanja i problemi pa podržati muslimane jer zapad ne poštuje njihova ljudska i vjerska prava😁. Pa onda preći i na naoružavanje muslimana na zapadu, medijski ih podržati a kritikovati zapad i zlostavljanje dobrih muslimana, jelte 🤣

  2. petrovgrad says:

    Da bi se napravio tajni mir, neophodno je medjusobno priznavanje. Muslimanima dati procenat Francuske teritorije proporcionalnom broju zastuplajnosti oko 10% i rešen problem. Uključiti brisel u dijalogu. Naše iskustvo im može pomoći.

  3. Za Srbiju says:

    Što ne pomene da mu 2% katolika i grkokatolika ugrožava državu i organizuje proteste, drže opozicione medije i provode latinizaciju i prozapadnu i antirusku politiku i propagandu. Kako će njih da obuzda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *