ЛУКАШЕНКО ПОНУДИО ПОМОЋ МАКРОНУ: Има решење за спор са муслиманима (ВИДЕО)

ЛУКАШЕНКО ПОНУДИО ПОМОЋ МАКРОНУ: Има решење за спор са муслиманима (ВИДЕО)

2 новембра 2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко понудио је помоћ француском колеги Емануелу Макрону у посредовању са представницима муслиманског света.

Подсетимо, недавно је француски лидер својим оштрим изјавама окренуо муслимане широм света против себе.Током састанка са митрополитом минским и заславским Венјамином, председник Белорусије је нагласио да ће држава у Белорусији увек бити посвећена међуверском миру.

„Знате да изузетно ценимо конфесионални свет који смо успели да формирамо за четврт века. Можда превише нескромно, али поносан сам што се то догодило у годинама када сам морао да служим нашој земљи. Заиста то ценим, то је дубоко лично.

Морате схватити да се никоме нећемо одрећи међуверског света који смо развили. Увек ћемо му бити посвећени … Упориште овог света је Православна Црква. Једноставно зато што је гигантске величине у поређењу са другим конфесијама.

Муслимани нам никада нису стварали проблеме. Често кажем да су муслимани на свим изборима готово 100% подржавали власт и мене као председника.

Никада себи нећемо дозволити оно што је француски председник недавно почео да изјављује о слободи говора и верским осећањима: шта ће вам то дати у земљи ако почнете да критикујете муслимане?

Можда му само треба посредовање између њега и муслимана? Овде му могу помоћи, јер сам у врло добрим односима са муслиманима.

Али категорично је неприхватљиво да се мешате у осећања верника. Никада нећемо дозволити да бацамо камење на вернике. Мој став је увек био такав: свако треба да нађе свој пут до храма“, рекао је Лукашенко.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

  1. Avangard-Kinzal says:

    HAHAHAHA, bravo Luki, posredovanje treba, kako se oni vole mešati kod nas tako sad treba se mešati gde su za zapad bolna pitanja i problemi pa podržati muslimane jer zapad ne poštuje njihova ljudska i vjerska prava😁. Pa onda preći i na naoružavanje muslimana na zapadu, medijski ih podržati a kritikovati zapad i zlostavljanje dobrih muslimana, jelte 🤣

  2. petrovgrad says:

    Da bi se napravio tajni mir, neophodno je medjusobno priznavanje. Muslimanima dati procenat Francuske teritorije proporcionalnom broju zastuplajnosti oko 10% i rešen problem. Uključiti brisel u dijalogu. Naše iskustvo im može pomoći.

  3. За Србију says:

    Što ne pomene da mu 2% katolika i grkokatolika ugrožava državu i organizuje proteste, drže opozicione medije i provode latinizaciju i prozapadnu i antirusku politiku i propagandu. Kako će njih da obuzda?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u