ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО МОСКВИ: Спремите се да употребите нуклеарно оружје

LUKAŠENKO PORUČIO MOSKVI: Spremite se da upotrebite nuklearno oružje

1 jula 2022

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je tokom sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom pozvao Kremlj da „bude spreman“ za upotrebu nuklearnog oružja.

Lukašenko je rekao da Belorusija i Rusija još nisu recipročno odgovorile na obuku zapadne avijacije u upotrebi nuklearnog oružja, već su učinile samo „pola koraka“.„Oni lete, vežbaju. Zašto vežbaju, zašto nose nuklearne ćorke? Da bi sutra stavili nuklearnu bombu u avion i bacili je gde treba. Prema tome, još nismo dobili odgovor“, rekao je on.

Lukašenko je dodao da u Belorusiji ne postoje skladišta nuklearne municije, ali se mora biti spreman na svaki razvoj događaja i „barut držati suvim“.

„Moramo biti spremni. Verujemo. Ali barut mora da bude suv na svim pravci,a. I ne treba se rugati, vikati da je Putin zauzeo Belorusiju, radi šta hoće. Imamo sabranu, razumnu politiku dve države, za šta su, pre svega, odgovorni Makej i Lavrov“, rekao je on.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Opet je ovo neka podmukla internacionalna podmetacina Slovenskom narodu. U sadasnjem ratu OPET najvise ginu pravoslavci, najgore od svega je to, rezija ove predstave je takva da ginu i satiru se uzajamno. Postoji vojna doktrina preventivnog udara koja je poznata i siroko primenjena od strane anglosaksonaca. Druga je stvar sto danasnji komunisticki pravoslavci zele samo da posmatraju vojnu paradu svog protivnika. OPET ce, kao po nepisanom pravilu ili dobroj reziji,najvece stradanje pravoslavnog naroda biti realizovano na njihovom zivotnom prostoru i u njihovoj kuci. Druga strana obraza je vec okrenuta i spremna da pukne novi samar.

  • Zunzara says:

   Mat. 5:39 A ja vam kažem da se ne branite oda zla, nego ako te ko udari po desnom tvom obrazu, obrni mu i drugi. Treba dobro razmisliti šta je Hristos ovime hteo reći. Probaj da udariš šamar nekom u desni obraz (dešnjaci). Videćeš da je to nemoguće. Dakle, o kakvom udarcu je reč? Poniženju a ne samoodbrani.

  • bilje says:

   SAMO OKO ZA OKO,ZUB ZA ZUB!!!

 2. Sodom von Gomor says:

  Pa ne znam kako misliš da se reći ukrajinski pitanje ako se ne u ište oni koji su u njoj opasno po Rusiju ? Ispada da je plan antipra oslavni ali ti si se upravo na udicu SPC-a koja se koristi narativom kako je sve zbog njih,svi njih napadaju i svi razžtovi su zbog njih. Ne, to je laž. Napadali su Rusiju i Srbiju dok nisu bile pod ćifutskom religijom i čifutskim bogovima je ovom i ješuon,lažno nazvanog isus. Napadaju nam teritoriju, resurse, napadaju jer njihov sistem uvek traži širenje, napadaju jer njihov mentalitet odavno je kreiran kao parazitski, to je njihov životni odabir, napadaju i iz zavisti, napadaju i iz straha jer su Sloveni daleko najbrojniji u Evropi, napadaju jer imaju robovlasnički mentalitet a oni vole da gospodare a druge da porobe. I da smo budisti, ateisti,i onda bi nas napali, veze to nema sa nikakvim "svetim" pravoslavljem, to je ćifutska religija, hrišćanstvo je ćifutska religija jer sam ješua, lažno zvani Isus je bio ćifut. Praznoglavim pravoslavcima neznalica a i fanatičarima nema se tu šta pričati jer oni "znaju".

 3. milorad5 says:

  samo ih držati na nišanu spreman za pucaje,nema drugog načina sa njima.Svi ovi koji su njhovi "saveznici" danas a nisu ONI,će najeb.kad postanje jasno da su kao sredstvo pritiska i tupo orudje protiv slovena nepotrebni i beskorisni,onda će oni videti pravo lice zapada,noćnu moru koja im dolazi.To nije nikakvo predskazanje to se već bar jednom desilo i slovencima i hrvatima,česima,slovacima,poljacima,bugarima rumunima SVI su oni već bili napadani i čerečeni od srane zveri sa zapada.SVI su oni bar jednom bili izdati i poslati u smrt od strane tog istog zapada oličenog u NATO paktu bar jednom u istoriji dosada,pa kad su se okrenuli prema izdajnicima i podmuklim ubicam s ledja onda su se rušile zapadne imperije pljačkaša i ubica.Glupavi centralno evropski sloveni,izdani prodani i obezglavljeni opet stuoaju u legiajma smrti protiv braće rodjene ali ovo im je zadnji put,zato i mrze nas srbe jer mi NEĆEMO TO i ZNAMO DOBRO i PAMTIMO DOBRO ČIJE SU NAM BOBME PADALE PO GLAVI ZADNJIH 100 GOD.RUSKE SIGURNO NISU.SAMO OŠTRO SA ZAPADOM TANKO DA SERU OD STRAHA KAD POGLEDAJU KA ISTOKU TO JE RECEPT ZA NJIH.

 4. Petrovgrad says:

  Ostavite prazne priče i pozivanje na pravoslavlje. hrišćanstvo, islam. Danas javeće glasoeče Rusa su dobrovoljci iz pravoslavne država Gruzije, nisu daleko ni pravoslavci iz Crne Gore, Bugarske,... Čečenski muslimani su odani vojnici koji ginu za Rusiju. U svemu ovome je politika a ne religija. Na bliskom i srednjem istoku ubijali su se muslimani medjusobno do istrebljenja. Verski fanazizam je izmišljena stvar, ko veruje u bilo koju religiju do fanatizma, to su prazne priče. Uzrok je savim nešto drugo. Ja sam pravoslavac i bliži sam Zilotima nego ekumenistima, za veru vredi trpeti, zbog nepravde, potištenosti, poniženosti, ugnjetavanja vredi ginuti, zato se samoubice sa eksplozivom žrtvuju, a ne zbog alaha.

 5. Max Baum says:

  Ovaj antipatični brka prodo svoju zemlju i posto Putinov vazal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *