ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО ПОЉСКОЈ; ЛИТВАНИЈИ И НАТО ПАКТУ: „Не крећите – заједно са Русијом поставићемо вас на место“

LUKAŠENKO PORUČIO POLJSKOJ; LITVANIJI I NATO PAKTU: „Ne krećite – zajedno sa Rusijom postavićemo vas na mesto“

28 avgusta 2020

ALEKSANDAR Lukašenko upozorio je Poljsku i Litvaniju, a i NATO pakt u celini, da ništa ne pokušavaju protiv njegove zemlje.

Upozorio je da će „ako krenu“ – krenuti i na Saveznu državu Rusije i Belorusije i da će Minsk i Moskva u tom slučaju „upotrebiti zajedničku vojnu grupaciju“.Da ne bi ostavljao prostor za nagađanja, precizirao je:

„Mi sa Rusijom o tome imamo sporazum. Rekao sam mu (predsedniku Rusije): da razmislimo šta ćemo činiti. On kaže: znamo šta oni žele. A Putin je već prošao kroz nekoliko takvih faza, od rata u Čečeniji naovamo, i on zna kako se to događa oko granica. Sve u svemu, dogovorili smo se i znamo kako da izađemo na kraj sa tim problemom“.

Lukašenko je naglasio da će glavninu „zajedničke grupe“ činiti beloruska vojska, pa podvukao:

„Ni u Minsku, ni u Moskvi – ni glas, ni ruka, ni noga neće zadrhtati – bez obzira na to koga ćemo morati da postavimo na mesto!“

Predsednik Belorusije ukazao je da Rusija preduzimanjem odgovarajućih akcija ne radi samo za Belorusiju, nego i za sebe jer postoji pretnja i protiv same Rusije“.

Lukašenko je ocenio da sa Zapada pokušavaju da njegovu zemlju „diplomatski masakriraju“.

KOMENTARI7 komentara

 1. Realni Srbin says:

  Ako ovi degenerici stvarno krenu, biće razlupani za pola sata! Živi bili pa videli...

  • Leda says:

   Čisto sumnjam. Rusija jeste sila, ali nije nadmoćna u odnosu na NATO pakt. Ne grade oni uzalud baze širom planete, niti su tek tako njihovi ratni brodovi prisutni na Baltičkom i Crnom moru. Oni polako okružuju Rusiju, njihovo oružje i vojnici su preblizu kopnenim granicama Rusije. Izvode raznorazne vežbe i manevre, jer znaju koliku moć imaju, tako da mogu sebi da priušte brojne provokacije usmerene ka Rusiji. Rusija je sama, a članice NATO pakta su brojne. Predvodnice fašističkog pakta su i ekonomski i vojno superiorne. Ne može im se Rusija sama suprotstaviti, tu bi trebalo da se priključe i druge jake države. NATO pakt će biti oslabljen, tek kad ga neko razbije iznutra.

 2. Archelay says:

  Pa i samom Nato-u je jasno da sudeluje u teatru zvani"Sila"nego je u pitanju biznis koji vode oligarsi Zapada.Dolazak Trampa oznacio i odlazak tog monstruma sa nadom da ce bar corona povratiti njihove nade.Ali,posto korona ne poznaje granice usla je i u njhovo dvoriste tako da se sve to svelo na po neko tamo-ovamo kao posledni trzaj.A,sto se Lukasenka tice,dok Rusi postoje a i tih posle njega-nema zime.

 3. Stalin says:

  Jeste, nego šteta za polake, litvanjake i slične koji treba da budu topovsko meso i žrtveno janje u ovom zapadnom eksperimentu. Kolateralna šteta u kojoj ni jedan glavni inicijator neće stradati.

 4. mister Driller says:

  U tom slucaju Poljska i Litvanija su bivse drzave a nato bivsi pakt luzera.

 5. Aleks says:

  Poljaci i Litvanci če biti topovsko meso...

 6. petrovgrad says:

  To se da rešiti očas posla. Zadužiti dva tri genarala sa pedesetak podoficira, obezbediti im dve tri gajbe votke, zadužiti ih sa raketica srdnjeg dometa, kojima je istekao rok trajanja i rokaj. Petu kolona pohapsiti i pravac Sibir. Problem rešen za narednih 50 godina. Lukašenko ima snage, ima volje i šta je tu problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *