ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО СРБИЈИ: Они вас користе, ми смо вам пријатељи!

LUKAŠENKO PORUČIO SRBIJI: Oni vas koriste, mi smo vam prijatelji!

20 novembra 2015

1584446090564dc4492507f969998454_w640Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je naše privrednike da se angažuju na projektima u Belorusiji.

Prema njegovim rečima, sada postoji dobra šansa koju treba iskoristiti kako bi se zaposlili privrednici iz Srbije.

“Mi razumemo u kojoj je situaciji Srbija. Ona oseća pritiske zemalja koje traže samo dobit u Srbiji i uglavnom brinu o svojim interesima, a zaboravljaju pritom na interese koje ima Srbija. Očigledno je da Srbija danas mora da nastupi diplomatski i snalažljvo kako bi preživela ovu stuaciju”, istakao je lider Belorusije.

On je naglasio da je Belorusija apsolutno otvorena za srpske privrednike.

“Dođite i razvijate ovde ono što Srbiju zanima. Hajde da radimo zajedno na tome da se poboljša i trgovina sa drugim zemljama. Ne treba da gubimo vreme, jer će biti veoma teško da to nadoknadimo kasnije“, rekao je predsednik Belorsije.

“Voleo bih da srpski narod i privrednici Srbije shvate da smo mi bili, jesmo i da ćemo biti vaši prijatelji”, naglaso je Lukašenko.

Prema lideru Belorusije, prisustvo Belorusije u Evroazijskoj uniji i sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i EU omogućiće povoljne uslove za bolje trgovanje, ekonomske i investicione projekte.

Lukašenko je istakao da u odnosima između Srbije i Rusije nema problematičnih pitanja koje bi trebalo rešavati.

(B92)

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Predsednik u Belorusiji? A premijer potpisuje paktove sa sekretarom NATO pakta. Sekretar NATO-a rece kao i Madlen Olbrajt da nisu tukli Srbiju nego Slobu. Znam da su Slobu oni ubili ali sad sam u dilemi ko je pobio sve ostale. I ko nam je posejao tone uranijuma sirom drzave. I ko nam je oteo Kosovo i ko nam otima svetinje i proglasava nas genocidnim narodom. Ko nas intezivno ucenenju i podstice sve nase neprijatelje da nas kolju i vade organe. Imam ja jos niz nedoumica ali pouzdano znam da ćemo sa Vucićom na čelu a zajedno sa rvatima jurisati na Ruse. Ako ikada budem jurisao na Ruse zelim da me pogodi metak pre nego moja puska opali. OD NEDREĆNE POGIBIJE GORA JE POBEDA JANICARA.

  2. joco car says:

    Tako je Apis!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *