ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО УЧЕСНИЦИМА ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ: Ко нападне полицајца – остаће без руке

LUKAŠENKO PORUČIO UČESNICIMA OBOJENE REVOLUCIJE: Ko napadne policajca – ostaće bez ruke

31 oktobra 2020

ALEKSANDAR Lukašenko je otkrio šta se dogovorio sa Vladimirom Putinom.

„Dogovorili smo se da uvek budemo jedan drugom pouzdan prijatelj i oslonac. Konstatovali smo nesumnjivu činjenicu da danas Rusija i Belorusija, Putin i Lukašenko, nemaju drugih prijatelja. Sećate se da sam davno rekao da će doći vreme kada ćemo ruski predsednik i ja stajati rame uz rame i odbijati napade. To se i događa“, rekao je Lukašenko na sastanku sa kolektivom Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije.Prisutnima je ponovo ukazao na posebnu prirodu odnosa Belorusije i Rusije i na jedinstvo naroda dve zemlje:

„Ruski narod – to su naši. Naše zemlje su dva stana gde samostalno žive dve porodice, ali koje su nikle iz zajedničkog korena“, rekao je Lukašenko.

Govoreći o odnosu Minska i zapadnih zemalja, beloruski lider je istakao da je Belorusija „zapadnim kolegama pokazala da je nezavisna, samouverena nacija.

„Nećemo nikome dozvoliti ni da popreko pogleda u našem pravcu. To smo pokazali na svim nivoima“, poručio je Lukašenko.

Agresivne učesnike obojene revolucije je upozorio da će oni koji budu fizički ugrožavali pripadnike snaga bezbednosti „ostati bez ruku“:

„Već na početku (protesta) sam ukazao da postoje crvene linije. I, ne daj Bože da ih odsad pa nadalje neko pređe. Prekoračivali su ih u više navrata. Sad upozoravam one koji ugrožavaju železnicu, oni koji kače fašističke transparente na dalekovode, jednom rečju – sve koji pokušavaju da unište državnu infrastrukturu da ih nećemo privoditi. To neka znaju i oni koji ih skrivaju po svojim stanovima“.

Šef beloruske države je posebno naglasio da će demonstranti koji napadnu policajce ili vojnike „ostati bez ruku“:

„Kažem ovo javno da bi svi razumeli našu dalju odlučnost. Nemamo više kud da se povlačimo i nećemo da se povlačimo. Mi ćemo dejstvovati“.

Lukašenko je ukazao da su učesnici protesta u njegovoj zemlji već prošli sedam ili osam različitih faza prema metodologiji obojenih revolucija i da su došli do poslednje.

„Današnja vremena su takva da će pobediti onaj ko ima gvozdenu volju i strpljenje. Savremeni ratovi, po pravilu, ne započinju spoljnom agresijom, već slabljenjem države iznutra. Želim zato da svi u Belorusiji – a ne samo danas ovde prisutni oficiri bezbednosnih struktura –shvate da rat neće biti rat koji je bio i da će svaki rat počinjati iznutra. Vidite kako su ga nama skuvali“.

Lukašenko je svojima još zaključno predočio:

„Svi moramo da se mobilišemo kako bismo zaštitili svoju zemlju i svoje porodice i decu. Želim da ovo razumete“.

Prethodnih dana je ministar unutrašnjih poslova Belorusije Jurij Karaev upozorio učesnike obojene revolucije da će policiji i bezbednjacima biti dozvoljena upotreba vatrenog oružja „ slučaju mogućih sabotaža i terorističkih akata tokom protestnih akcija“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pobeda says:

    Ostaće bez ruke samo ako im se uskrate sve beneficije koje imaju u Beloj Rusiji. Samo napred Saša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *