ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО УЧЕСНИЦИМА ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ: Ко нападне полицајца – остаће без руке

ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО УЧЕСНИЦИМА ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ: Ко нападне полицајца – остаће без руке

31 октобра 2020

АЛЕКСАНДАР Лукашенко је открио шта се договорио са Владимиром Путином.

„Договорили смо се да увек будемо један другом поуздан пријатељ и ослонац. Констатовали смо несумњиву чињеницу да данас Русија и Белорусија, Путин и Лукашенко, немају других пријатеља. Сећате се да сам давно рекао да ће доћи време када ћемо руски председник и ја стајати раме уз раме и одбијати нападе. То се и догађа“, рекао је Лукашенко на састанку са колективом Министарства унутрашњих послова Белорусије.Присутнима је поново указао на посебну природу односа Белорусије и Русије и на јединство народа две земље:

„Руски народ – то су наши. Наше земље су два стана где самостално живе две породице, али које су никле из заједничког корена“, рекао је Лукашенко.

Говорећи о односу Минска и западних земаља, белоруски лидер је истакао да је Белорусија „западним колегама показала да је независна, самоуверена нација.

„Нећемо никоме дозволити ни да попреко погледа у нашем правцу. То смо показали на свим нивоима“, поручио је Лукашенко.

Агресивне учеснике обојене револуције је упозорио да ће они који буду физички угрожавали припаднике снага безбедности „остати без руку“:

„Већ на почетку (протеста) сам указао да постоје црвене линије. И, не дај Боже да их одсад па надаље неко пређе. Прекорачивали су их у више наврата. Сад упозоравам оне који угрожавају железницу, они који каче фашистичке транспаренте на далеководе, једном речју – све који покушавају да униште државну инфраструктуру да их нећемо приводити. То нека знају и они који их скривају по својим становима“.

Шеф белоруске државе је посебно нагласио да ће демонстранти који нападну полицајце или војнике „остати без руку“:

„Кажем ово јавно да би сви разумели нашу даљу одлучност. Немамо више куд да се повлачимо и нећемо да се повлачимо. Ми ћемо дејствовати“.

Лукашенко је указао да су учесници протеста у његовој земљи већ прошли седам или осам различитих фаза према методологији обојених револуција и да су дошли до последње.

„Данашња времена су таква да ће победити онај ко има гвоздену вољу и стрпљење. Савремени ратови, по правилу, не започињу спољном агресијом, већ слабљењем државе изнутра. Желим зато да сви у Белорусији – а не само данас овде присутни официри безбедносних структура –схвате да рат неће бити рат који је био и да ће сваки рат почињати изнутра. Видите како су га нама скували“.

Лукашенко је својима још закључно предочио:

„Сви морамо да се мобилишемо како бисмо заштитили своју земљу и своје породице и децу. Желим да ово разумете“.

Претходних дана је министар унутрашњих послова Белорусије Јуриј Караев упозорио учеснике обoјене револуције да ће полицији и безбедњацима бити дозвољена употреба ватреног оружја „ случају могућих саботажа и терористичких аката током протестних акција“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Pobeda says:

    Ostaće bez ruke samo ako im se uskrate sve beneficije koje imaju u Beloj Rusiji. Samo napred Saša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u