ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Зауставите се, ризикујете нови светски рат!

ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Зауставите се, ризикујете нови светски рат!

27 маја 2021

АЛЕКСАНДАР Лукашенко поручио је западним наручиоцима, организаторима и спонзорима обојене револуције у својој земљи: „Не љуљајте, не дестабилизујте Белорусију, ризикујете трећи светски рат!“Белоруски лидер је нагласио да је целом свету већ јасно да се против његове земље води вишестепени хибридни рат и нставио:

„Циљ је јасан, а ми такође знамо коме је потребно да демонизује Белорусију. Ми нисмо велика земља, али ћемо адекватно одговорити. Свет је већ видео такве примере. А пре него што организатори ураде нешто непромишљено, нека узму у обзир да је Белорусија – центар Европе. Па, ако овде нешто букне – то ће бити нови светски рат!“

Лукашенко је истовремено додао да Белорусија не очекује победу у могућем рату, али је најавио наношење неприхватљиве штете непријатељу – чак и ако његова земља у конфликту остане сама.

А то, сигуран је белоруски лидер, неће догодити:

„Зато добро размислите док звецкате оружјем на нашим границама. Разумни људи разумеју шта се дешава. А оне који стоје иза провокације, једноставно питам: да ли заиста не схватате каквим катастрофалним последицама све ово прети? Да ли сте свесни својих поступака? Добро знате да је правда на нашој страни. Зауставите се!“

Председник Белорусије је оценио да су непријатељи Минска прешли са организовања побуне на фазу „дављења целе земље“.

Лукашенко је недавно оптужио Запад за директно мешање у ситуацију у Белорусији, наводећи да нереде усмеравају Сједињене Државе, а Европљани им у томе помажу.

Председник Белорусије је рекао да је порука о минирању авиона Ryanair Минск примљена из Швајцарске.

Посебно је нагласио да је иста порука истовремено стигла на аеродроме у Атини, Вилњусу и Минску.

Белорусија је, према речима Лукашенка, то одмах доставила посади авиона. У складу са међународним правилима:

„Авион се у тим тренуцима налазио у нашем ваздушном простору. Морали смо да обавестимо посаду. Да ли је иза претње стајао или није стајао Хамас, данас више није важно. Посада је имала времена да донесе одлуку. У зони тог лета била је наша атомска централа. У њеној близини је авион и заокренуо према Минску. А замислите да је заиста дошло до експлозије! Зар нам није довољан један Чернобиљ? Уосталом, како би Сједињене Државе реаговале у таквој ситуацији, са њиховим жалосним искуством?“.

Лукашенко је истакао да је ловац МиГ-29 био подигнут у ваздух „апсолутно по свим правилима“. И додао:

„По мојој наредби су сви заштитни системи наше нуклеарке, укључујући ПВО, били стављени у пуну приправност. Моја дужност је да штитим људе, да бринем о безбедности земље. Нисам могао да дозволим да тај авион падне на главе наших људи… Поступао сам легално да бих заштитио свој народ. Тако ће бити и надаље!“

Шеф белоруске државе је такође истакао да се посада авиона консултовала са својом авиокомпанијом и аеродромом у Виљнусу, али је одлучила да слети у Минску.

KOMENTARI2 коментара

  1. test01 says:

    e moj Luki, konacno si shvatio, samo sto globalisti zele rat a Belorusija je meki trbuh Rusije i zato su toliko navalili. Nece stati - naprotiv !

  2. Radojko says:

    iz ovoga sto luki rekao, da bili obavesteni i dr aerodromi, potpuno je uobicajeno da se u takvim prilikama podigne lovac jos tu i nuk.elektrana, da posada sama odlucila da sleti, jasno je da je neko ovog novinara podmetnuo kako bi bio uhapsen i da ovo provokacija onih koji napravili aferu. ako neko misli da ce sa cia ujdurmamam nesto napraviti rusiji grdno se vara..lukasenko je ovde cist kao suza..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u