ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Зауставите се, ризикујете нови светски рат!

LUKAŠENKO PORUČIO ZAPADU: Zaustavite se, rizikujete novi svetski rat!

27 maja 2021

ALEKSANDAR Lukašenko poručio je zapadnim naručiocima, organizatorima i sponzorima obojene revolucije u svojoj zemlji: „Ne ljuljajte, ne destabilizujte Belorusiju, rizikujete treći svetski rat!“Beloruski lider je naglasio da je celom svetu već jasno da se protiv njegove zemlje vodi višestepeni hibridni rat i nstavio:

„Cilj je jasan, a mi takođe znamo kome je potrebno da demonizuje Belorusiju. Mi nismo velika zemlja, ali ćemo adekvatno odgovoriti. Svet je već video takve primere. A pre nego što organizatori urade nešto nepromišljeno, neka uzmu u obzir da je Belorusija – centar Evrope. Pa, ako ovde nešto bukne – to će biti novi svetski rat!“

Lukašenko je istovremeno dodao da Belorusija ne očekuje pobedu u mogućem ratu, ali je najavio nanošenje neprihvatljive štete neprijatelju – čak i ako njegova zemlja u konfliktu ostane sama.

A to, siguran je beloruski lider, neće dogoditi:

„Zato dobro razmislite dok zveckate oružjem na našim granicama. Razumni ljudi razumeju šta se dešava. A one koji stoje iza provokacije, jednostavno pitam: da li zaista ne shvatate kakvim katastrofalnim posledicama sve ovo preti? Da li ste svesni svojih postupaka? Dobro znate da je pravda na našoj strani. Zaustavite se!“

Predsednik Belorusije je ocenio da su neprijatelji Minska prešli sa organizovanja pobune na fazu „davljenja cele zemlje“.

Lukašenko je nedavno optužio Zapad za direktno mešanje u situaciju u Belorusiji, navodeći da nerede usmeravaju Sjedinjene Države, a Evropljani im u tome pomažu.

Predsednik Belorusije je rekao da je poruka o miniranju aviona Ryanair Minsk primljena iz Švajcarske.

Posebno je naglasio da je ista poruka istovremeno stigla na aerodrome u Atini, Vilnjusu i Minsku.

Belorusija je, prema rečima Lukašenka, to odmah dostavila posadi aviona. U skladu sa međunarodnim pravilima:

„Avion se u tim trenucima nalazio u našem vazdušnom prostoru. Morali smo da obavestimo posadu. Da li je iza pretnje stajao ili nije stajao Hamas, danas više nije važno. Posada je imala vremena da donese odluku. U zoni tog leta bila je naša atomska centrala. U njenoj blizini je avion i zaokrenuo prema Minsku. A zamislite da je zaista došlo do eksplozije! Zar nam nije dovoljan jedan Černobilj? Uostalom, kako bi Sjedinjene Države reagovale u takvoj situaciji, sa njihovim žalosnim iskustvom?“.

Lukašenko je istakao da je lovac MiG-29 bio podignut u vazduh „apsolutno po svim pravilima“. I dodao:

„Po mojoj naredbi su svi zaštitni sistemi naše nuklearke, uključujući PVO, bili stavljeni u punu pripravnost. Moja dužnost je da štitim ljude, da brinem o bezbednosti zemlje. Nisam mogao da dozvolim da taj avion padne na glave naših ljudi… Postupao sam legalno da bih zaštitio svoj narod. Tako će biti i nadalje!“

Šef beloruske države je takođe istakao da se posada aviona konsultovala sa svojom aviokompanijom i aerodromom u Viljnusu, ali je odlučila da sleti u Minsku.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    e moj Luki, konacno si shvatio, samo sto globalisti zele rat a Belorusija je meki trbuh Rusije i zato su toliko navalili. Nece stati - naprotiv !

  2. Radojko says:

    iz ovoga sto luki rekao, da bili obavesteni i dr aerodromi, potpuno je uobicajeno da se u takvim prilikama podigne lovac jos tu i nuk.elektrana, da posada sama odlucila da sleti, jasno je da je neko ovog novinara podmetnuo kako bi bio uhapsen i da ovo provokacija onih koji napravili aferu. ako neko misli da ce sa cia ujdurmamam nesto napraviti rusiji grdno se vara..lukasenko je ovde cist kao suza..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *