ЛУКАШЕНКО ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИЈИ: „Одлука је на вама“

LUKAŠENKO POSLAO PORUKU SRBIJI: „Odluka je na vama“

21 novembra 2023

Moramo da razumemo politiku koju Beograd vodi i želi da vodi u odnosu na Minsk. Ako želi da sarađujemo, onda mora da postoji rezultat u trgovinskom i ekonomskom smislu, poručuje predsednik Belorusije.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je Srbiju da se opredeli kakvu politiku želi da vodi u odnosu na tu zemlju, prenose „RIA Novosti“.„Moramo da razumemo politiku koju Srbija vodi i želi da vodi u odnosu na Belorusiju. Ako žele, onda treba da bude i rezultata u trgovinsko-ekonomskim odnosima. Ako žele da se dodvoravaju, grubo rečeno, i podržavaju evropske i američke sankcije Belorusiji, to je njihov posao. Neka se opredele i podrže te sankcije, ako su zaboravili dobro koje smo im činili“, rekao je Lukašenko o Srbiji tokom sastanka sa novim ambasadorima Belorusije.

Predsednik Belorusije je napomenuo da „ako Zapad i Amerika ne žele da sarađuju sa Belorusijom, ona će čuvati svoje ambasade tamo gde je potrebno, a glavne diplomate će prebaciti u ona područja gde se vidi neki rad i pomaci“.

„Belorusija sarađuje sa mnogim zemljama. Želimo da ojačamo tu saradnju, to će važiti i za Srbiju. Samo treba da shvatimo šta oni hoće. Jedno je izjasniti se, a raditi nešto sasvim drugo. Takva politika nikome nije potrebna“, poručio je Lukašenko.

Lukašenko je danas imenovao nove ambasadore u nekoliko afričkih zemalja, kao i u Kini i Srbiji.

KOMENTARI40 komentara

 1. Nenad says:

  Sramota koliko su nasi politicari ponizili obraz naroda.

  • Velika Metla says:

   Naši??? Moji sigurno nisu, niti će ikada biti, dok god su ovakvi bez mrve obraza.

   • Kulak says:

    Lukašenko zna posao. Meštar bio, meštar i ostao.

    • Velika Metla says:

     Kulak, kakav god da je, pa i najgori, on je JEDINI koji je došao kod svoje braće za vreme bombardovanja Srbije od strane američkih satanista. Gde su bili tada ostali naši dušebrižnici ? Daleko mi kuća od njih, jer pored takvih "prijatelja" nama neprijatelji nisu potrebni.

  • milos says:

   saveznici se cuvaju kao zenica oka u glavi. tesko se sticu, a mogu da se izgube.jasno je da je belorusija i nas isti beloruski slovenski narod veliki prijatelj srbije.pokazao se na muci u odsudnim trenucima kada usred genocida NATO nad srbima posetio srbiju. uzgred, iz kasnijih anala videlo se da nagovarao milosevica da kupi s-300 od rusije pre agresije. to sto nam poklonili 6 migova koje pobio NATO i njihovi kvislinzi hrvati koji znali u kakvom su stanju (anton tus bio na celu avijacije JNA a potom stozera Hrvatske), kao da je neko ovde zaboravio. ako neko nece odnose sa Brusima neka kaze razloge za to, neka se izvini i neka ljudima vrati aparate. inace ljaga do vijeka.

   • RASPUCHIN says:

    Ima malo žešća priča sa Tusom i njegovim nasljednikom ali oni koji bi trebali ispričati tu priču pričaju o letećim tanjirima i tiganjima.

    • Kosovac says:

     @ RASPUCHIN, …..Hajde što to Oni pričaju priče o letećim tanjirima, nego zašto Ti pričaš iste priče. Šta je bilo sa Tusovim nasljednikom? Zini da ti kažem.

  • Portopranco says:

   Vučić je naivno mislio da može Lukašenka prevesti žednog preko vode. Verbalno glumatati da mu je prijatelj, a protiv njega primjenjivati zapadne sankcije. Gadno se prevario. Inteligentni Lukašenko može po fenomenalnom znanju politike i tehnologije vlasti i sa Vučićem i sa 99% političara u Evropi brisati pod.

 2. Velika Metla says:

  E moj PRIJATELJU Luki, ovaj kupleraj na vlasti u Srbiji se ne pita ni za svoje gaće, a kamoli šta će Srbija raditi.

 3. persida says:

  Ovaj Lukasenko se pravi da ne zna ko je Musliu i ko ga je postavio na vlast. Pravi se da ne zna da ga je Putin licno ordenovao i tako ucvrstio na vlasti.

  • Velika Metla says:

   persida, a što se ne bi i pravio da ne zna kad se "srPadija" pravi kao da se to nje ne tiče ? Ne može biti Luki veći Srbin od Srba, mada ruku na srce to uopšte i nije teško biti.

   • Kosovac says:

    @ Velika Metla, …..Pomalo smaraš sa svojim srPovanjem. Naročito ovako dajući šlag na persidinu tortu omaložavanja Srbina.

    • Velika Metla says:

     Kosovac, je li tebi neko zavrće ruku u laktu da moraš čitati moje pisanluke, srPine ?

     • Kosovac says:

      @ Velika Metla, …..Ja ne bih čitao tvoja pisanija da ti tu svoju bruku nisi stavio na oglasnu tablu u sred čaršije.

      • Velika Metla says:

       Kosovac, jesam li ja tražio od tebe da brineš o mojoj bruki ? nešto se ne sećam da sam te angažovao kao mojeg "branioca". Ajmo..., šetnja.

  • Milos says:

   rusija se ne moze mesati u unutrasnje stvari. to je unutrasnja stvar i rusi se toga klone.

 4. persida says:

  Obratite paznju koliki je pokvarenjak ovaj Lukasenko, on pominje Srbiju, a nigde ne pominje Vucica, pa tako ispada da je neka baba iz Leskovca, buduci Srpkinja, podjednako odgovorna za ono sto Srbiji i sa Srbijom radi Musliu.

  • Velika Metla says:

   persida, pa Srbiju upravo i treba da pominje, a ne uštvu na mestu predsednika, predsednik se menja, a ne Srbija. Luki poziva Srbe da smene pseta na vlasti. Ko razume shvatiće.

   • persida says:

    Dobro ti je ovo: predsednik se menja, a ne Srbija. E, pa zato sto se Srbija ne menja, ne menja se ni predsednik. Ako smo se razumeli.

    • Velika Metla says:

     persida, PRAVA Srbija nema potrebe da se menja. Ova nametnuta "srbija" se MORA promeniti.Razumem šta si mislio.

     • Kosovac says:

      @ Velika metla, …..Nije „mislio“ nego „mislila“. Ovo ti kažem zbog toga da utuviš da bez obzira da li je persida muško ili žensko, uvek je posmatraj kao da je ona „pizda“. ……………U našem srpskom jeziku, zna se kakav je neko za koga kažemo da je „pizda“. Isto, u srpskom jeziku ako se neko ponaša nedolično, kaže se da je on „peder“, iako se ne j.be u dupe. ……………A vi kanda biste nametnutoj Srbiji nametnuli nekog Ćutu, Mariniku, Ponoša, i još ponekog „SrBina“?

      • Velika Metla says:

       Kosovac, ajde šetnja. Nemoj se kačiti sa mnom. Opomenut si. Neka ti tata utuvi.

  • Milos says:

   ti si glupa ko qrac ili provokator. jedno sigurno jesi.

 5. persida says:

  Pa, sto onda Srbi pominju Bajdu, sto ne pozovu kauboje da ga smene sa vlasti? Lukasensko je Putinov poltron, sve ce uraditi da ostane na vlasti, kao i svaki drugi vlastodrzac, tu nacionalnost nije bitna, niti nekakvo opredeljenje. Ako mislis da si i ti odgovoran za stanje u Srbiji, molim te javi mi sta si povodom toga uradio. Jer on se ne obraca Vucicu, vec Srbima, a ti si Srbin, kako shvatam?

  • Velika Metla says:

   persida, za mene Luki nije ničiji poltron, za mene je prijatelj Srbije. A kakav je Belorusima to neka Belorusi sami rešavaju. I kako god da reše ja se slažem. Ovde na sajtu radim one mogućnosti koje su jedino i moguće, a to je da piskaram, kao i drugi. A šta radim van sajta je moja lična stvar, koja nije za javnost.

  • milos says:

   Lukasenko nije niciji poltron. prvo, rusi i Brusi su srodan, isti narod. drugo, vekovima ziveli u carskoj rusiji a potom u sssr. trece, luki je pokusao malo da solira sa zapadom pa video gde to vodi, u sukob sa rusijom i njegovim rusenjem. slicno ukrajini. i dok je cela evropa podjarmljena amer finansijskim sistemom i kreditima, sto strateski mogu da razumem, ali ne i moralno, shvatio je da bi cena za to bila prevelika za Brusiju. ovako, obezbedio izvoz za rusiju a trenutno je dizel i benzin u Brusiji isti 1 litar -1 evro. kolko je kod nas i u evropi. a sta mi to izvozimo. kolonijalne proizvode u kojoj ljudi rade za minimilac ili minimalac+. od kilo psenice koju otkuplju za 18 din dobijaju se 2 vekne hleba od 500gr. koja je cena osim onog narodnog. pa i dileri bi pozavideli na profitu i obrtu? od 18 do 2x100=200, 1100%

 6. Cp6a says:

  Brate Lukašenko, Srbi tebe vole, dobro znaju šta pričaš, ali Srbi moraju malo i da se čuvaju. U svim svetskim karambolima Srbi su debelo nadrljavali - u Prvom velikom, Drugom i trećem posle pada Berlinskog zida. Još jedno veliko stradanje teško da bi preživeli. Osećamo promene u svetu, osećamo da sloboda stiže, ali vidimo i bes okupatorske zveri zbog toga. Belorusija je onoliko naslonjena na veliku i jaku sestru Rusiju, pa opet malo-malo čujemo od tebe za veliku opasnost od NATO pakta i tvoju veliku zabrinutost zbog toga. Šta mi onda da kažemo, brate Lukašenko? Kako ćemo mi da se odbranimo od zveri ako odluči da svoj bes opet iskali na nama? Šta ćemo mi tako izubijani, raseljeni, porušeni, unazađeni i unesrećeni vama? Koju korist ćete imati od nas? Kad sestra Rusija završi sa sređivanjem dvorišta, daće Bog da ponovo o svemu ovome pričamo. Dotle, da si nam živ, zdrav, srećan i uspešan.

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..Poštovani Srba, molim, malo manje defetizma.

  • Gagi says:

   Jeste, Srbi moraju malo da se cuvaju. A, od koga to. Cuvamo se tako sto ignorisemo rodnu bracu koji su nam uvek u istoriji pomagalii da opstanemo i preteknemo. KO nam je TO pomogao da se VRATIMO u Srbiju tokom I rata. Austrougari i njihova katolicka koalicija, jel da. Nas narod je totalno skrenuo sa pameti i poludeo, okupatore smatra za prijatelje a njihova "ulaganja" i pare prihvata kao prijateljski poklon. SVA ta njihova "dobrobit" i ulaganja ce nam svima izaci na nos, naravno, kada se probudimo iz hipnoze i kada njihov izvrsitelj pocne da nam uzima rudne resurse i ono malo sto je ostalo. Veruje li neko jos da litijum nece da se iskopava i da Srbija nece dodatno da se unistava, naredba se mora poslusati da bi se naravno "sacuvali".

 7. Milos says:

  da Srba je u pravu. sve dok rusi ne srede evropu, platili bi ogroman ceh. oni to znaju. zato neutralan status najbolji.ali lukasenko se ne sme ni u jednoj prilici ponizavati. a moze se raditi i ispod zita.

 8. Kosovac says:

  @ Kolege komentatori, …..Kako ocenjujete persidinu izjavu da je Lukašenko POKVARENJAK? Da nije pokvarenjak zato što je prišao Putinu, a nije prišao Zapadu?

  • Velika Metla says:

   Kosovac, njegovo mišljenje NIKOGA ne obavezuje. A ni tvoje. A ni moje. Prema tome svako neka piskara šta mu je volja, i svako neka prosudi šta mu paše, a šta ne.

   • persida says:

    Kosovac je bolesnik koga jedino zanima vlast, moc da odredjuje KO SME STA DA KAZE. Covek je sizoje, nema nijedan stav, samo spujunira sta je ko rekao, pa komentatore huska jedne na druge.

  • persida says:

   Ama, prisao bi on i Zapadu, ako bi mu to pomoglo da ostane na vlasti. Jak si mi ti rusofil, do mojega.

 9. Gagi says:

  Zbog tog neutralnog statusa je onomad Knez Pavle istorijski rascerecen a Nedic neslavno zavrsio. Interesantno je, to su inicirali i sproveli tadasnji ratoborni komunisticki ilegalci a kasniji partizani koji su "oslobodili" Srpski narod. Danas, gle apsurda, ruzicasti komunisti koji su naslednici onih borbenih i "pravih", zagovaraju okupaciju i neutralnost. To moze znaciti samo jedno, mir nema alternativu. Naravno, ako je tu jos koji narodni milion, kome treba nestabilnost. Moze ovako da se gusla do sudnjeg dana i samo neka ljulja "stabilnost".

  • milos says:

   posto si se osvrnuo na moj koment, prvo da te pitam jel imas potvrdu od psihijatra. ocito koje si fele kad ruzno govoris o partizanima.oni su 45 pobedili, tvoji izgubili. i mozes da se prevrces koliko hoces to je tako. nemoj da ti ponovim streljanje u kragujevcu i ko ga vrsio, klanicu u vranicu i predaju 278 zarobljenih partizana nemcima, kadinjacu, neretvu. a vidi se da si tabula rasa i prazna puska. svojevremeno je njegos trazio pomoc r.cara, koji ga pitao koliko ima dusa u c.gori. 30.000 porodica odgovori njegos, 10.000 otislo za r. jel ti mislis da bi rusija sa 17,5 mil kvkm ratovala protiv nato pakta zbog 7 mil srba i 0,1 mil.kvkm teritorije? ne branim ja nikoga, dapace. ali srbija okruzena NATO platila bi ogroman ceh dok rusi ne stignu. tek kad budu za ledjima ili ako krenu da nas uniste moci ce ili morati da se da otpor. to se vec dogadja na kosovu, ali metodi otpora mogu biti razliciti, sve dok ponavljam rusija ne sredi evropske poslove, gde ce sadasnje garniture otici u istoriju. naravno niko ti ne brani da uzmes PM okacis par bombi oko glave i krenes na juris protiv iredente.

  • milos says:

   sto se kneza pavla tice njega su rascerecili takvi kao ti. bio engleski djak kad video da ga englezi fortaju, pristupio kao spoljni krug trojnom paktu. procitaj tekst pa ces videti da nemci nisu mogli da sidju sa voza bez pratnje srpskih zandara. uzgred hitler se obavezao da otkupi SVE poljop.proizvode u zlatnim rajhsmarkama i da nam da kredite.a onda su tvoji viknuli bolje rat nego pakt i srbi izgubili 1,5 mil ljudi posto nas kralj ujedinitelj ujedinio sa hrvojima. a sto se ministra i komandanta nedica tice, njegov najveci kriticar nisu bili komunisti koji ga osudili vec draza mihajlovic, koga je pre toga uhapsio jer mu draza rekao da budala.

 10. Gagi says:

  milose... Koji moji? Zar nisu to i tvoji? To su covece bili cuvari SVOJE drzave. Necu da ulazim u psihicki problem onih koji su prodali veru za veceru i prihvatili tudju besplatnu koru hleba. Usput su, zgazili i ponistili vekovne krvave borbe i slobodu svog naroda prihvatajuci komunisticki satanizam i njihove simbole. KO si ti, da pisas na nas krst pod kojim si rodjen a mozda si pod istim i krsten. Tako je, potrebna je potvrda psihijatra jer u glavama danasnjih ljudi zaista nije sve kako treba. Da te j...o korov koji je unistio nasu bastu od koje smo ziveli i koja je obradjivana i negovana toliko vekova teskim zrtvama. BILE su partiznske zrtve naseg zabludelog naroda, ZA ciju korist, kurvatsku a mozda siptarsku.

  • milos says:

   cuvari, kazes? jel to mislis na kralja koji zapalio u london? ili njegovog oca koji doneo zakon o legalizaciji prosenja njegovih saboraca koji ostavili noge i ruke po albaniji, ceru i kajmakcalanu. ili na srbe van okupacione zone nemacke (gde bilo 100 za 1) koji ostali na milost i nemilost hrvojima i balistima. ustanak u bosni nije podigao marks ni staljin, vec dr mladen, poslanik i jedan od najpismenijih i bogatih ljudi. sa narodnim vodjom solajom.a znas zasto stavili petokraku, jer pruzili otpor okupatoru dok su tvoji mrsili janjetinu sa srpskih zgarista gde preostala.a pod krstom i petokrakom borili su se mnogi rodoljubi. nije stavr u kurvatima kako kazes ili sipcima, vec prodatim srpskim dusama. da moji su bili u pobednickoj vojsci partizana i ja nosim genetske oziljke iz borbi sa ustasama. da ne govorim o nesanici pokojnog oca zbog toga sto srucio nemcu u kacigu 30 komada, jel bilo ili ili u delu sekunde. koliko su gradova tvoji oslobodili od okupatora. Moji 27!!!

 11. Gagi says:

  Jesu li se mozda "novi" oslobodioci, takozvani partizani, odrekli samih sebe i prihvatili novu perfidnu katolicku prevaru da prihvate ono STO NISU. Upravo ONO zbog cega su izginuli nasi preci, to je, perfidna okupacija pod silom masovnog ubijanja naseg naroda. Da nisu mozda komunisti isti kao i ovi nekadasnji "srbi," koji su pod katolickim okupatorskim pritiskom u saradnji sa turcima postajali sve i svasta. Treba citati, teznja ka ponovnom "velikom" Rimskom carstvu nikada nije prestala, TO su nase muke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *