ЛУКАШЕНКО ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИМА: Сваки Србин треба да се замисли после ових речи!

LUKAŠENKO POSLAO PORUKU SRBIMA: Svaki Srbin treba da se zamisli posle ovih reči!

4 decembra 2019

Nemojte da žurite i Srbija će postati zemlja koja će cvetati, potrudite se da zemlju ne okrenete naopačke, poručio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko srpskom narodu.

„Sreća se ne pravi napolju na ulicama, slušajte pre svega svoju pamet. U ovom ludom svetu, uz ovaj tempo, nemamo puno prijatelja, možda ih uopšte i nemamo, zato moramo da se oslonimo na svoju pamet, polazeći od svojih interesa“, rekao je on na konferenciji za novinare nakon sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.Srpski narod, kako je rekao, ima puno interesa posle raspada zemlje, rata i bombardovanja koje je preživeo.

„Vi Srbi imate jednu zemlju i treba da je čuvate ne samo radi vas, već i vaših unuka“, poručio je Lukašenko.

On je naglasio i da Srbija ne sme da bude siromašna „i ne može, jer je to bogata zemlja sa narodom junakom“.

Kaže i da je video Beograd i da može da kaže — svaka čast i da je Srbija počela da se podiže sa kolena.

Podrška Srbiji na svim nivoima i u svim pravcima

Od Belorusije možete da računate na podršku na svim nivoima i u svim pravcima, poručio je Lukašenko, dodajući da se ne menja stav Belorusije po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije.

„Minsk je spreman i ubuduće da pruži Beogradu neophodnu podršku na različitim terenima, ne samo međunarodnim. Rekao sam Aleksandru, ako mi išta u bilo kojoj oblasti možemo da vam pomognemo, recite nam i obavezno ćemo to učiniti“, poručio je predsednik Belorusije i dodao da Srbija i Belorusija aktivno sarađuju u međunarodnim organizacijama.

Zahvalio je Vučiću na mogućnosti da poseti Srbiju, za koju kaže da je divna zemlja, kao i na veoma toplom dočeku.

Politički i ekonomski dijalog

Naglasio je da postoji intenzivan ne samo politički, već i ekonomski dijalog dveju zemalja.

„Srbija je ključni trgovinski i ekonomski partner Belorusije na Balkanu“, kazao je Lukašenko i dodao da Vučić daje značajan doprinos saradnji sa Belorusijom i da bez napora predsednika Srbije ne bi postojao takav nivo saradnje.

Lukašenko je naglasio da su srpski i beloruski narodi ujedinjeni istorijskim, duhovnim i kulturnim vezama i da se na njima zasniva prijateljstvo dveju zemalja.

Dodao je da Srbija i Belorusija imaju režim slobodne trgovine i da Belorusija pozdravlja nedavno potpisivanje sporazuma Srbije sa Evroazijskom ekonomskom unijom o slobodnoj trgovini.Kaže da su on i Vučić konstatovali da nivo trgovinske razmene nije u skladu sa potencijalima i da je rešenje u saradnji.

Lukašenko je rekao da je malo pao nivo te razmene i da to može da se popravi, zato što se to dogodilo zbog nedovoljno aktivnog rada dveju vlada.

On je dodao da se već realizuju projekti za zajedničke proizvodnje, zatim se radi na investicionim projektima, među kojima su beloruski trolejbusi i autobusi, zatim na tome da se koriste bamper kamioni iz Belorusije u rudnicima u Srbiji, radi se na zajedničkoj proizvodnji beloruskih traktora i autobusa, vatrogasnih vozila…

Lukašenko je kazao da je pozvao Vučića da poseti Belorusiju kad god mu bude zgodno i obećao je dobar doček.

KOMENTARI12 komentara

 1. krojač says:

  Nedajte vučuću nikakve pare, tako ćete nam najbolje pomoći.

  • ;))) says:

   Tako je,bravo@krojac!"Lukašenko je rekao da je malo pao nivo te razmene i da to može da se popravi, zato što se to dogodilo zbog nedovoljno aktivnog rada dveju vlada."...bilo coveka sramota reci da je krivica iskljucivo na strani SRBske vlade.Inace veliko HVALA bratu Lukasenku!

 2. rade says:

  Nazalost ovaj divni covek koji voli Srbiju,koji joj je dao podrsku u najtezim momentima kada su nam svi okrenuli ledja pa i Rusi,nije udostojen kako treba prilikom ove posete.Kakav je tretman imao u medijima ,vidi se da je izvestaj o poseti nasoj zemlji pusten tek nakon nekih trivijalnih vesti na drzavnoj televiziji poput dolaska rukovodstva birokratije iz uskoro propale EU.Tako ce i njegove mudre reci biti opredmecene u buducoj politici rukovodstva nase zemlje tj,bice "psi laju vetar nosi".A mi cemo se baciti u narucje dzelatima i proglasavati ih iskrenim prijateljima.Tako je bilo kroz svu istoriju srpskog naroda.Srbi cuvajte se sebe samih rece Arcibald Rajs.

  • Kosovac says:

   @ rade, …..Previše si očekivao od sorošoidnih medijuma. Naravno, i od ovog državnog „za Evropsku Srbiju“.

 3. Djoka Brica says:

  Dragi Bjelorusi neverujte ove prozapadnoj i proamerickoj vlast SNS. Njima je samo u interes Srbe unistiti i rasprodati sve sta nam je sveto. Zato Stop zvalavom diktatoru. Sikter!

 4. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Pomoći ćete nam tako što nam nećete odmoći. (P. Pavle). Valjda je to ovaj Lukša i hteo da kaže. Lukša je poklonio Putinu autohtoni krompir i luk koji i sam gaji u bašti, dajte to i Vučiću da smanjimo nezaposlenost. Obojica imate orden Aleksandra Nevskog, tako da ima tu malo konkurencije u uvlačenju Putinu, ne?

 5. petrovgrad says:

  Nije LUKAŠENKO došao u posetu kod Vučića, već u majku Srbiju. Nemojte po onoj narodnoj Zbog Petra mri i svetog Petra.

 6. Nika says:

  Baš si crna ptica zloslutnica. Izgleda da je tebi milije da se uvlači onima koji su nam zemlju razarali i narod ubijali u nelegalnoj vojnoj intervenciji, nego Putinu. Što bi crna ptico Lukašenko Vučiću dao krompir kad ga Srbija ima toliko da ga, zbog uvoza iz Albanije, Mađarske, Holandije i drugih zemalja, srpski poljoprivrednici ostavljaju na njivi da istruli, iako se kvalitet uvoznog krompira, a i luka, ne može porediti sa srpskim. Samo onima koji su za vreme katastrofalnih poplava čuli hvalospeve aktuelne vlasti o najvećoj pomoći Ervopske unije, a ne upravo Rusije i Belorusije, saradnja Srbije sa Rusijom i Belorusijom deluje zloslutno. Iz Evropske unije nam je u tim trenucima dolazila verbalna pomoć "naše misli su s vama". Hvala im na mislima. Kamo puste sreće da nikad nisu pomislili na nas, obzirom na ono šta su nam uradili 1999-te, što Rusija i Belorusija nikad ne bi uradile, niti su to ikad u istoriji učinile. Ni to nije bilo dovoljno bivšem predsedniku, koga proglasiše "protektorom", da izjavi "da nam Rusija mnogo duguje". Kad je iz skupštinske klupe preko noći stekao diplomu visokog obrazovanja mogao nam je bar objasniti kakav je to dug. Ovaj koji takođe zaslužuje istu titulu, obzirom na položaj u kome se država nalazi, izreče ono što su se spremali drugi da nam pripišu povodom stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, da je Srbin započeo taj rat, te da su Srbi "svetski prvaci u nepotrebnom pokazivanju mišića". Samo izgleda da nigde nije video slike povešanih Srba na Terazijama i drugim gradskim trgovima u Srbiji tokom tog rata, ali sasvim sigurno ni on, niti bilo ko drugi, nije video da su Srbi bilo kad vešali nekoga u Beču ili drugim gradovima Austrougarske. Da Srbija nije bombardovala "saveznike" u Drugom svetskom ratu, ili su oni bombardovali Beograd, onako "saveznički" kao i 1999-te, po prethodno pribavljenom odobrenju Saveta bezbednosti UN, ili će biti da su nam 78 dana nemilosrdno razarali zemlju i narod ubijali a da ničije odobrenje nisu ni tražili. Biće da je u pitanju ovo drugo. A ti cvrkući svojim miljenicima, nisi jedina.

 7. Kosovac says:

  Neki autošovinistički komentatori ovde, nisu mogli ni da se malo uzdrže i svoju nervozu odlože za neki dan kasnije. Tada ne bi njihovi komentari vonjali na antisrpstvo. Srećom ovde ih je „petrovgrad“ blago spustio na zemlju. Takođe, „Nika“ ih je dosta grubo dočekao, ali brate niko im nije kriv, zaslužili su.

 8. Beli Orao says:

  Ne brini Lukašenko za narod Srbski , njega će vučić sa kamarilom da protjera iz Srbije i naseli arape , šiptare , turke , Irance i td. Hvala ti na savjetu ali u drugom grmu leži zec a tu nam treba vaša i Putinova pomoć inače ovog nemože Srbin izbaciti iz sedla u koji je zajahao!!!

 9. padre says:

  Da je Dalaj Lama, ili barem baba Vanga da se zamislimo, a ovako!

 10. Prohujalo sa Vihorom says:

  Super, eto vidimo da Lukašenkove reči jesu mudre i vrede za večnost, ovo je izjavio 2019.te a vredi za sva vremena dok ne dođe novo i pravedno carstvo i to Božije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *